Η Βρώμικη Προπαγάνδα Των Σκοπιανών Ψευδομακεδόνων Συνεχίζεται

Προβάλουν Πάλι Χάρτες με Ελληνικά Εδάφη ως… Αλύτρωτα Σκοπιανά

vromiki-propaganda-skopianon
Παρουσίασαν τη Μακεδονία ως… αλύτρωτο  Σκοπιανό έδαφος, σε εκδήλωση στο Τορόντο. Ενώ είναι σε ισχύ συμφωνία που επιβάλει την αποχή από κάθε ενέργεια εδαφικών διεκδικήσεων, ο Jovica Palacevski, γενικός πρόξενος των Σκοπίων, ανέβηκε στο βήμα με φόντο ελληνικά εδάφη και σύμβολα.


Πίσω του υπάρχουν πανό με τον Ήλιο της Βεργίνας, χάρτη της Βόρειας Ελλάδας και το σύνθημα Ενωμένη Μακεδονία, την ίδια στιγμή που η νέα Σκοπιανή κυβέρνηση πρεσβεύει πως θέλει να γίνει νέα αρχή στις μεταξύ μας σχέσεις.
vromiki-propaganda-skopianon-1


Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών Αντέδρασε «Έντονα» 

με Σχετική Ανακοίνωση:


Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της ΠΓΔΜ στο Τορόντο, κ. Jovica Palacevski, σε αλυτρωτική εκδήλωση με την οποία παραβιάζεται για άλλη μία φορά από την ΠΓΔΜ, η Ενδιάμεση Συμφωνία, που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων.

Στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Palacevski απηύθυνε χαιρετισμό σε εξέδρα με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα και χάρτη της ΠΓΔΜ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ελληνικά εδάφη.

Η νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δηλώνει ότι θέλει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές προσώπων, φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα.

Η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων και η έμπρακτη τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της ΠΓΔΜ.

§

Ας ελπίζουμε πως το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών -και η κυβέρνηση γενικότερα- εκτός από «έντονα» θα αντιδράσει και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ, κάποια στιγμή. Ίσως τότε οι γλοιώδεις αυτοί τύποι - "τσάτσοι" οικονομικών συμφερόντων, να ξανασκεφτούν με περισσότερη σοβαρότητα αυτά που υποτίθεται πως διεκδικούν.