Πολιτικό Μαλάκιο Αποκάλεσε τον Κατρούγκαλο ο Λοβέρδος (Video)

loverdos-malakio-katrougkalo(1)


Mαλάκιο με εύκαμπτη μέση που περιφέρεται πολιτικά, αποκάλεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος τον Γιώργο Κατρούγκαλο, σήμερα Πέμπτη, στη συζήτηση που διεξήχθη  στη  Βουλή.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την άρνηση της Ελλάδας να μετέχει στο συνέδριο της Εσθονίας για τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

Ενώ η συζήτηση ξεκίνησε σε ήπιους τόνους, η φράση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών που απευθυνόμενος προσωπικά στο Λοβέρδο τον χαρακτήρισε "εκπρόσωπο του ακραίου κέντρου (!) που θέλει να μεταφερθεί στη Νέα Δημοκρατία", προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του πρώην υπουργού. 

"Υπάλληλο υπουργών του ΠΑΣΟΚ", "Ευέλικτο με εύκαμπτη μέση που δεν έχει οστά" και "μαλάκιο που περιφέρεται από εδώ και από εκεί", ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς του προς τον Κατρούγκαλο.


Όλη η στιχομυθία

Κατρούγκαλος:
Ορισμένοι από εσάς προετοιμάζεστε για την μετάβασή σας στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που έχει μεταλλαχθεί. Δεν ήταν για την εξωτερική πολιτική η ερώτησή σας. Ουσιαστικά δείχνει πού πάνε οι εκπρόσωποι του ακραίου κέντρου.

Λοβέρδος:
Εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτική αλητεία. Εκνευρισμένος από την έλλειψη επιχειρημάτων, ο κ. Κατρούγκαλος άρχισε να μιλά για μεταγραφές. Εγώ το έχω δηλώσει πως μόνο οριζοντίως θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ. Εσείς που υπήρξατε υπάλληλος υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ευέλικτος και με εύκαμπτη μέση, δεν έχετε οστά αλλά είστε μαλάκιο που περιφέρεται από εδώ και από εκεί, δεν θα τα λέτε αυτά για εμένα. Ζητήστε μου συγνώμη, αλλιώς για εμένα δεν υπάρχετε.

Κατρούγκαλος:
Δεν με αγγίζουν οι χαρακτηρισμοί σας!

Λοβέρδος:
Μπορείτε να απαντήσετε εάν η επιστολή Κοντονή εκφράζει το υπουργείο εξωτερικών; Καταδικάζουμε εξ ορισμού τα καλλιστεία καθαρμάτων; Καταδικάζουμε την λογική ανταγωνισμού για το ποιος έχει κάνει περισσότερα ή λιγότερα εγκλήματα; Προφανώς ναι. Πρέπει να είναι δεδομένο. Αντιμετωπίστηκε από τον Κοντονή έτσι όπως αντιμετωπίστηκε γνωρίζουμε όμως ότι στην εξωτερική πολιτική έχουμε πολλές δυνατότητες έκφρασης επιφυλάξεων. Για παράδειγμα μπορείς να συμμετάσχεις με γ.γ. ή πρέσβη ή να απόσχεις. Η επιστολή Κοντονή όμως άνοιξε θέμα σύγκρισης ναζισμού και κομμουνισμού και είναι ακατανόητη.

Κατρούγκαλος:
Οι θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης αυτονόητα αποτελούν θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Να σας θυμίσω πως ο Κώστας Λαλιώτης είχε επισημάνει παλαιότερα πως η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού αποτελεί συνειδητή απόπειρα ανατροπής ιστορικών αληθειών.

Λοβέρδος:
Μου λέτε ανοησίες! Σας μίλησα με αυτό τον τρόπο; Συγκεκριμένα ερωτήματα και κοινές αρχές έθεσα. Σας κάλεσα να μου αναφέρετε έναν Έλληνα υπουργό εξωτερικών που διατύπωσε ανάλογες με τις σημερινές θέσεις. Κανένα δεν είπατε. Παίζετε παιχνίδι απέναντι σε μια παράταξη που πάντα είχε καθαρές θέσεις. Μόνο αν κάποιος εθελοτυφλεί μπορεί να λέει όσα λέει ο κ. Κατρούγκαλος. Έχετε έλλειμμα αρχών και προσπαθείτε να μαζέψετε ψήφους. Η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Με κομπίνες και προσπάθεια αλίευσης ψήφων σε θολά νερά εξωτερική πολιτική δεν γίνεται. Όλα αυτά είναι πρόσκαιρα λάθη που παράγει η παρουσία της κυβέρνησής σας. Θα έρθει το τέλος σας και όλα αυτά θα διορθωθούν.

Κατρούγκαλος:
Ο κ. Λαλιώτης καλούσε τότε τους ανιστόρητους να μην επαναλαμβάνουν θεωρίες που επιτρέπουν να πλανιέται ο αντικομουνισμός ως φάντασμα. Αυτά ήταν κοινός τόπος ώσπου να εμφανιστούν οι εκπρόσωποι του ακραίου κέντρου. Αυτό έγινε γιατί η ΝΔ έχει σταδιακή μετάλλαξη από την περίοδο Σαμαρά. Τα πράγματα είναι πιο ενδιαφέροντα στο ακραίο κέντρο. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει πτωματολογικά επιχειρήματα που ακούγαμε το ’50. Επικαλέστηκε τον σφαγιασμό του παππού της που μετά παραδέχθηκε ότι δεν είχε αιματολογική συγγένεια.