Βραβείο Ηγέτη Πρωθυπουργού στο Γιώργο Παπανδρέου από την ILA

για το... «έργο» του την περίοδο 2009 - 2011

vraveio-giorgos-papandreou
14/10/2017 Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, βρίσκεται στην πόλη των Βρυξελλών, προκειμένου να συμμετάσχει στο 19ο Συνέδριο της International Leadership Association - ILA, όπου θα του απονεμηθεί το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς, για το έργο του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας  την  περίοδο  2009 - 2011.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ILA, στην απόφαση της να τιμήσει τον Παπανδρέου αναφέρει: Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο.

Τα Συγχαρητήρια της Φώφης Γεννηματά


Η απόφαση της International Leadership Association να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το Διεθνές Σοσιαλιστικό Κίνημα. Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός και η παράταξη μας  έδωσαν σκληρό αγώνα να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. 

Αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στέκονταν στο ύψος των ευθυνών τους, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει την κρίση.

Η Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνής διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου, ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών,  αποτελεί διαρκή συμβολή στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης, της άμβλυνσης των ανισοτήτων, της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.

Γιώργο θερμά Συγχαρητήρια!


Με λίγα λόγια...

Οι δανειστές - «εταίροι» μας, αποφάσισαν να ευχαριστήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος κατάφερε να μπλέξει τη χώρα μας σε αιώνια μνημόνια, βραβεύοντας τον. Την ίδια ώρα δέχεται "θερμά Συγχαρητήρια" από συντρόφους, για το... «έργο» του..!
herve-falciani
Herve Falciani
Έτσι, λογικά, θα 'πρεπε να απορριφθεί και ο ισχυρισμός του Ερβέ Φαλσιανί (έφερε στο φως τη λίστα Λαγκάρντ) που αποκάλυψε σε βιβλίο του ότι:
Ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του Μαργαρίτα είχε βγάλει το ποσό των 500.000€ στο εξωτερικό. (συγκεκριμένα στην τράπεζα HSBC, της οποίας ο ίδιος ήταν στέλεχος)

Έλα όμως που ο Φαλσιανί δέχθηκε αγωγή, για τα όσα υποστηρίζει, από το Γιώργο Παπανδρέου η οποία, εντούτοις, απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας..! (υπ’ αριθμ. 2588/2017 απόφαση).

Στην αγωγή του ο "πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ" απαιτούσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000€ προς αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης, εξαιτίας των αναφορών που γίνονται στο πρόσωπό του στο βιβλίο του Φαλτσιανί (La cassaforte degli evasore - Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων). Μάλιστα, η αγωγή στρεφόταν και κατά του Άντζελο Μινκούτζι, Ιταλού δημοσιογράφου της οικονομικής εφημερίδας Sole 24 Ore, ο οποίος συνυπέγραψε το βιβλίο.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, με την απόφαση που εκδόθηκε τον Ιούλιο, «χαστούκισε» τον "Γιωργάκη" δικαιώνοντας τον Φαλτσιανί · στην ουσία αποδέχθηκε τη θέση του. 

Παρά ταύτα, ο Γιωργάκης "μας" συνεχίζει να λαμβάνει βραβεία και "θερμά Συγχαρητήρια"..!

Λογικό, βέβαια, είναι να βραβεύεται από αυτούς των οποίων «διεκπεραίωσε τις υποθέσεις»... τα "Συγχαρητήρια" από πολιτικές ηγεσίες για ποιο λόγο (άραγε) δίνονται..?