Μαθήματα Σεβασμού Έδωσε ο Λεωνίδης στην Κηδεία του Σουλεϊμάνογλου (Video)

Το Συγκινητικό Αντίο του Βαλέριου στο Ναΐμ

leonidis-suleymanoglu
Πρώτο θέμα σε όλη τη Τουρκία ο ασπασμός του Βαλέριου Λεωνίδη. Ο Έλληνας ολυμπιονίκης έσκυψε και φίλησε το φέρετρο του Σουλεϊμάνογλου το οποίο ήταν τυλιγμένο με την τουρκική σημαία, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς και σεβασμού σε πολλούς.


Συντετριμμένος Φίλησε το Φέρετρο του Ναΐμ ο Έλληνας Αρσιβαρίστας

Ο Λεωνίδης, έπειτα και από την πρόσκληση του υπουργού αθλητισμού της Τουρκίας Οσμάν Μπακ, βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, όπου έδωσε το παρών στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου.
leonidis-suleymanoglu-2

Ο Ναΐμ (ή Ηρακλής τσέπης), ήταν αθλητικός ήρωας για τους Τούρκους. Για το Βαλέριο ήταν μεν ένας μεγάλος αντίπαλος αλλά, κυρίως, ήταν φίλος του.
leonidis-suleymanoglu-3
Η κίνηση που έκανε όχι μόνο συγκίνησε, αλλά συγκλόνισε τους Τούρκους. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Βαλέριος πρωταγωνιστεί σε όλα τα τουρκικά ειδησεογραφικά κανάλια και sites. Η στιγμή που φίλησε το φέρετρο, μεταδόθηκε από πολλά μέσα ως έκτακτη είδηση!

Ο θρυλικός Ηρακλής τσέπης


Ο Ναΐμ έφυγε από τη ζωή στις 18 Νοεμβρίου 2017. Ο Ηρακλής τσέπης (ήταν το παρατσούκλι του λόγω του ύψους του - 1.47μ), είχε γράψει χρυσές σελίδες στο άθλημα της άρσης βαρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γεννήθηκε στη Βουλγαρία αλλά αργότερα πήρε την τουρκική υπηκοότητα και άλλαξε το όνομά του από Σουλεϊμάνοφ σε Σουλεϊμάνογλου. Μόλις 15 ετών, έσπασε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ ακολούθησαν ακόμα 45. Ήταν με διαφορά ο κορυφαίος αρσιβαρίστας στην κατηγορία του · έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του αθλήματος.
naim-suleymanoglu

Τα Μετάλλια του Σουλεϊμάνογλου

Κατέκτησε: 3 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, 5 χρυσά σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με την Τουρκία, 2 χρυσά + 1 αργυρό μετάλλιο εκπροσωπώντας την Βουλγαρία, 2 χρυσά + 1 χάλκινο σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.


Ο Κατήφορος του Ναΐμ Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ

Το αθλητικό φινάλε του Σουλεϊμάνογλου δεν ήταν ανάλογο της λαμπρής καριέρας του. Στους Αγώνες του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το 2000, γνώρισε την πρώτη και μεγάλη αποτυχία της ζωής του. Απέτυχε παταγωδώς χάνοντας και τις 3 προσπάθειες στην κίνηση του αρασέ και αποσύρθηκε αναγκαστικά.
naim-suleymanoglu-1
Στη συνέχεια το ποτό και οι καταχρήσεις μπήκαν για τα καλά στη ζωή του. Έτσι δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι του, καταστρέφοντας την υγεία του. 

Λίγες ημέρες μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία είχε υποβληθεί, ο Σουλεϊμάνογλου παρουσίασε προβλήματα υγείας, τα οποία αποδείχτηκαν ανίκητα. Έφυγε από τη Ζωή μόλις σε ηλικία 50 ετών.