Ο Κοτζιάς, ο «Άγιος Αλέξανδρος» και η «Μακεδονία» της... Βουλγαρίας (Video)

Κοτζιας-αγιο αλεξανδρο-μακεδονια-της-βουλγαρίας
Ακόμη περισσότερο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου ο Υπουργός εξωτερικών, στην εκπομπή "Η Επόμενη Μέρα" του Σεραφείμ Κοτρώτσου (που αλλού) στην ΕΡΤ. Το γιατί... ΆΓΝΩΣΤΟ..!

Ως συνήθως, άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση, δικαιολογημένα τόνισε ότι: όλοι ζητάνε από εμάς πράγματα που δεν έγιναν ποτέ πριν και σχολίασε το ότι παρελθούσες κυβερνήσεις δεν είχαν αποτρέψει την καταχώρηση της «μακεδονικής» γλώσσας στον ΟΗΕ το 1977, ενώ έκαναν λάθος χειρισμούς μετέπειτα, στις σχετικές συζητήσεις στον ΟΗΕ επί μία τριετία (1992-1994).

Επίσης δήλωσε: Η αντιπολίτευση υποβάθμισε την εξαγγελία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ για τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και του αυτοκινητόδρομου, αναρωτώμενος αφού ήταν κάτι τόσο ασήμαντο, γιατί δεν κατάφεραν να το εξασφαλίσουν(?!) προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο υπουργός τεχνηέντως απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το ποιο είναι ζήτημα προτεραιότητας για την αλλαγή του συντάγματος των Σκοπιανών, όταν αυτή επικεντρώθηκε στην αντιφασιστική - κομμουνιστική συνέλευσης του 1944 στην οποία υπάρχει αναφορά που παραπέμπει σε «Μακεδονικό λαό», όπως επίσης και για τους χάρτες των σχολικών βιβλίων που ανακαλύφθηκαν από τον ►κύριο Φίλη και περιέχουν χάρτες που ονομάζουν το κρατίδιο «Μακεδονία».

"Παπαγαλάκια" που υπήρχαν εκεί... κοντά στην παρέα... καλώς φρόντισαν να ακουστούν παλαιότερες θέσεις και απόψεις «μεγάλων» αρχηγών για το θέμα, όπως αυτές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, χωρίς να αναφερθούν, όμως, σε άλλες δηλώσεις και εξαγγελίες «μεγαλύτερων» αρχηγών, όπως αυτές του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου (γιατί άραγε..!?).
               

Μια Χαρά Ως Εδώ, θα 'λεγε κανείς...

Το «αστείο» είναι, ότι ο υπουργός αποκάλεσε τον Αλέξανδρο "Άγιο" αντί για Μέγα (δύο φορές μάλιστα · η δεύτερη αφού είχε ήδη διορθωθεί από τους δημοσιογράφους).

Το «κακό» είναι, ότι τη στιγμή που δέχτηκε τις ερωτήσεις-παρατηρήσεις του Μανώλη Κοττάκη, που προφανώς τον έφεραν σε δύσκολη θέση, ακολούθησε την συνήθη, «βρώμικη», και όλο και συχνότερη τακτική των κυβερνητικών στελεχών, η οποία φυσικά δεν είναι αποκλειστική συνήθεια των νυν αλλά και πολλών τέως.

Όταν, λοιπόν, ο δημοσιογράφος του υπενθυμίζει ότι υπουργοί της κυβέρνησης του, όπως ο Μουζάλας, αποκαλούσαν τα Σκόπια «Μακεδονία», ο Κοτζιάς προσπάθησε να δικαιολογήσει τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, απαντώντας πως έγινε εν τη ρύμη του λόγου, θέλοντας να υποβαθμίσει το γεγονός.

Όταν εκ νέου του υπενθύμισε ότι ►ΚΑΙ ο προκάτοχος του Κατρούγκαλου, αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, χρησιμοποιούσε το όνομα Μακεδονία, επανειλημμένως -αναφερόμενος στα Σκόπια- και τον ρώτησε μήπως ήδη έχουμε δώσει το όνομα? ο υπουργός μη μπορώντας να απαντήσει, μεταξύ άλλων, αποκάλεσε το δημοσιογράφο "υπερασπιστή της Νέας Δημοκρατίας"(!?).

Το χειρότερο (χωρίς εισαγωγικά) όλων όμως είναι, πως ο κύριος Κοτζιάς, την ώρα που υποτίθεται πως για το καλό της χώρας διαπραγματεύεται το ξεπούλημα του ονόματος και του μεγαλύτερου -ίσως- «κοματιού» της ιστορίας της στους ΤουρκΑλβανόΣλαβους (και δεν ξέρω τι άλλο!) Σκοπιανούς, αναφέρεται στην ύπαρξη της... βουλγαρικής «Μακεδονίας»! Και αναρωτιέται με νόημα: ...τι θα κάνουμε με τη «Μακεδονία» του Πιρίν, δε θα την αναγνωρίσουμε..?

Δυστυχώς, μόνο Μέγας ήταν ο Στρατηλάτης! αν ήταν κι Άγιος... ίσως μας έσωζε..!