Για Γέλια και για Κλάματα - Τώρα Ζητούν να Αλλάξει η Ελλάδα το Όνομα της Μακεδονίας! Video

Ντιμιτρόφ - Σοπιανός υπουργός εξωτερικών
Τινάζει στον αέρα τη διαπραγμάτευση ο προκλητικός Σκοπιανός υπουργός εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ. Επαναφέρει την ανεκδιήγητη πρότασή του ο Μάθιου Νίμιτς το 2005 και θέτει ζήτημα παραίτησης ΚΑΙ της Ελλάδας από την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονία».

Ο Ντιμιτρόφ, «Βόμβα» στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό έρχεται να βάλει ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του, τόνισε ότι η παραίτηση από την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονία» δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τη χώρα του αλλά και την Ελλάδα!

Σε συνέντευξή του σε  τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ο Ντιμιτρόφ, επί της ουσίας, επανέφερε το απαράδεκτο επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στην πρότασή του το 2005, με την οποία αξίωνε να μην έχει ούτε η Ελλάδα το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αυτούσιο τον όρο «Μακεδονία» · ζητούσε να διαμορφωθεί κάποιος προσδιορισμός, όπως για παράδειγμα «ελληνική Μακεδονία», έτσι ώστε καμία από τις δύο χώρες να μην μπορεί να χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μεμονωμένα τον όρο αυτό.
               
Ο (τουλάχιστον) αιθεροβάμων Σκοπιανός υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της... «Μακεδονίας» και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας.  Για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε.

Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην «Μακεδονία» διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

Σκοπιανός Υπ. Εξωτερικών: Να Αλλάξει και η Ελλάδα το Όνομα Μακεδονία