Χρυσός ο Πετρούνιας Στο Παγκόσμιο του Μπαγκού (Video)

πετρουνιας-χρυσο
Είναι ο 8ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο που κατακτά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής τους τελευταίους 22 μήνες!

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μπακού, κατέκτησε και πάλι την πρωτιά στους κρίκους με 15,333 βαθμούς και συντελεστή δυσκολίας 6,40.

Τον άρχοντα των κρίκων, ο οποίος επίσης είχε πρωτεύσει στον προκριματικό, με 15,400 βαθμούς, ακολούθησαν στο βάθρο ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ με 15,100 και ο Κινέζος Σινγκιού Λαν με 14,866 βαθμούς.

Εξαιρετική εμφάνιση στον ίδιο τελικό είχε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος κατετάγη 4ος με 14,700 βαθμούς. Ο 26 ετών πρωταθλητής στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, είχε πάρει την 5η θέση.

Για το Λευτέρη Πετρούνια είναι η τρίτη φορά που φεύγει θριαμβευτής από τη πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, σε ισάριθμες «επισκέψεις» την τελευταία τριετία. Διεύρυνε το εκπληκτικό αήττητο σερί, που αριθμεί πλέον 8 συνεχόμενες νίκες από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων 2 Ευρωπαϊκών, 2 Παγκόσμιων πρωταθλημάτων και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο.