Ιρλανδία - Τέτοια Ληστεία σε Σούπερ Μάρκετ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ (Video)

Ιρλανδία - Ληστεία στα lidl με εκσκαφέα
Η ιρλανδικές αρχές συνέλαβαν 9 άνδρες που λεηλάτησαν σουπερμάρκετ αφού άνοιξαν τρύπα (το κατεδάφισαν, ουσιαστικά) στην οροφή με έναν (!) εκσκαφέα κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται το βαρύ μηχάνημα να γκρεμίζει την οροφή του κτηρίου, στη Φόρτσουνσταουν Λέιν, στο δυτικό Δουβλίνο, την ώρα που τα περισσότερα καταστήματα είχαν κλείσει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι χειρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων 30 ετών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στη Βρετανία και σε μεγάλο μέρος της Ιρλανδίας.

Το εντονότατο κύμα ψύχους από τη Σιβηρία (το «Κτήνος από την Ανατολή» ή «Μόσχα-Παρίσι», το αποκάλεσαν) σε συνδυασμό με την άφιξη της καταιγίδας Έμμα από τα νότια είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος τα αεροπλάνα, να κλείσουν τα σχολεία και να τεθεί εκτός λειτουργίας (στην Ιρλανδία) ολόκληρο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

               

Κατεδάφησαν με εκσκαφέα το Lidl στο Δουβλίνο

Η εφημερίδα Irish Independent αναφέρει:

Συμμορία νεαρών κακοποιών χρησιμοποίησε τον εκσκαφέα για να ανοίξει
το χρηματοκιβώτιο του σουπερμάρκετ.

Καθώς οι μετακινήσεις ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και πολλοί δρόμοι είχαν γίνει πραγματικά αδιάβατοι, η αστυνομία καθυστέρησε να ανταποκριθεί. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν πεζοί στο σουπερμάρκετ δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα των νεαρών, που εκτόξευσαν εναντίον τους πέτρες, διάφορα αντικείμενα αλλά και... μπάλες χιονιού.

Τελικά κινητοποιήθηκαν περίπου 50 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ένοπλοι άνδρες ειδικής μονάδας, που κατάφεραν να συλλάβουν τους... «διαρρήκτες». πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters