Το Επίσημο "Μολών Λαβέ" της Πολεμικής μας Αεροπορίας προς τους Τούρκους (Video)

Το Μολών Λαβέ της Πολεμικής Αεροπορίας
Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε η Πολεμική μας αεροπορία κατά την έναρξη του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Βάση της Δεκέλειας.

Τόσο το βίντεο όσο και τα λόγια της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας ήταν ξεκάθαρα:
Μολών Λαβέ · σας περιμένουμε.

Τα πλάνα αρχείου από την πλούσια συμμετοχή στις εθνικές και στις διεθνείς αεροπορικές ασκήσεις, είναι συνδυασμένα με επιλογές λήψεων από τα στρατηγικά και υπό στρατηγικά όπλα της Πολεμικής Αεροπορίας. Κυριαρχεί το διαχρονικά, ισχυρότερο σύμβολο, ελληνικής ισχύος που δεν είναι άλλο από τον Σπαρτιάτη Βασιλιά Λεωνίδα.

Στο βίντεο είναι ενταγμένος (με ηχητικό απόσπασμα από κινηματογραφική παραγωγή για τους 300 και τον Λεωνίδα) και ο επιτάφιος με το επίγραμμα του Σιμωνίδη που βρίσκεται στο Μνημείο των Θερμοπυλών.

Το μήνυμα που έστειλε στα πέρατα της γης ο Λεωνίδας και οι άνδρες του παραμένει ισχυρό και διαχρονικά επίκαιρο: Οι Έλληνες δεν υποτάσσονται και δεν υποκλίνονται σε κανέναν. Μήνυμα εξόχως επίκαιρο για την εποχή, στην οποία η πατρίδα μας απειλείται από τους Τούρκους.

Το Επίγραμμα των Θερμοπυλών, γνωστότερο ως Επίγραμμα του Σιμωνίδη, εν εγράφη μετά την ομώνυμη μάχη που έγινε το 480 π.Χ. Συγκεκριμένα, μετά την συντριβή από τους Πέρσες του ελάχιστου αριθμητικά ελληνικού συνασπισμένου στρατού, αποτελούμενο από 300 Σπαρτιάτες, 700 Θεσπιείς και 400 Θηβαίους.

Το συγκεκριμένο επίγραμμα εν εγράφη από τον Σιμωνίδη προς τιμή των Σπαρτιατών, πάνω στον τάφο τους και λέει ως έχει: Ὦ ξεῖν', ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ὅτι τῇδε κείμεθα τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι

Στα Νέα Ελληνικά σημαίνει: 'Ω, ξένε διαβάτη που περνάς, ανάγγειλλε στους Λακεδαιμόνιους ότι ταφήκαμε εδώ, πιστοί στα προστάγματα τους (το "πιστοί στα προστάγματα τους" εννοεί ακολουθώντας τις σπαρτιατικές παραδόσεις).

Το βίντεο, όμως, περιέχει και μία "έκπληξη" στο τέλος του:
Πες τους ξένε περαστικέ... ότι... «Είπαμε Ψέματα»!


Ούτε «Πέθαναν» Ούτε «Θαμένοι» Είναι...
Στον Αέρα Είναι και Πετάνε!
Πετάνε και «Τους Περιμένουν»!

     

Το Βίντεο - Μήνημα της Αεροπορίας μας προς την Τουρκία