Καλεντερίδης για Ελληνική Καταγωγή Ερντογάν και Πόλεμο με Τουρκία (Video)

Σάββας Καλεντερίδης - Κώστας Μαρδάς
O Σάββας Καλεντερίδης σε συνέντευξή του στον Κώστα Μαρδά τόνισε: Η Ελλάδα παρόλα τα προβλήματα της, είναι κράτος και αν ο Ερντογάν αποτολμήσει μια επιχείρηση σε βάρος μας, χωρίς την υποστήριξη μιας μεγάλης δύναμης, η Τουρκία θα υποστεί μια τεράστια καταστροφή που τα σύνορα της δε θα είναι αυτά που ξέρουμε στο χάρτη.

Ο κ. Καλεντερίδης, μιλώντας για την καταγωγή του Τούρκου προέδρου, επιβεβαίωσε τα σενάρια που μιλούν για την Ελληνική καταγωγή του:
Ήταν ένα παραπαίδι του Ερμπακάν. Η καταγωγή του είναι από ένα ελληνικό χωριό και αυτό δεν είναι μύθος. Είναι από την Ποταμιά του νομού Ροζέου, βόρεια της Τραπεζούντας. Η περιοχή έχει 17 οικισμούς, και όλοι έχουν ελληνικά ονόματα. Όταν εξισλαμίστηκε η περιοχή τον 17ο – 18ο αιώνα ποτέ δεν εγκαταστάθηκε μια οικογένεια ξένη, είναι όλοι Έλληνες.

Ποταμιά - Ροζέο - Τραπεζούντα

Ο Ερντογάν το έχει ομολογήσει: Ρώτησα τον πατέρα μου, είπε, και μου είπε είμαστε μουσουλμάνοι, αυτό έχει σημασία. Άρα ο Ερντογάν είναι ελληνικής καταγωγής τουλάχιστον από την πλευρά του πατέρα του, το γνωρίζει αλλά δεν έχει καμία σημασία γι΄αυτόν. Σημασία έχει η θρησκευτική ταυτότητα που υποκαθιστά την εθνική ταυτότητα.
    

Ποιος Είναι ο Σάββας Καλεντερίδης

Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι ποντιακής καταγωγής απόστρατος αξιωματικός, που υπηρέτησε στο προξενείο μας στη Σμύρνη ως διπλωματικός υπάλληλος την δεκαετία του 1990. Νίκησε το πανίσχυρο σύστημα τουρκικής αντικατασκοπείας, καταφέρνοντας να βάλει στο χέρι τα άκρως απόρρητα σχέδια επιχειρήσεων της τουρκικής στρατιάς Αιγαίου.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που συνόδευσε ως ΕΥΠ τον Κούρδο ηγέτη Οτζαλάν στην Κένυα, όπου Τούρκοι πράκτορες τον παρέλαβαν με τη συναίνεση της κυβέρνησης Σημίτη (κατ΄ εντολή των Αμερικανών).

Διευθυντής σήμερα του βιβλιοπωλείου Ινφογνώμων και της ιστοσελίδας infognomonpolitics, συγγραφέας μελετών για την Τουρκία και το κουρδικό κίνημα, γεωπολιτικός αναλυτής και συντάκτης τουριστικών/ιστορικών οδηγών για την Ιωνία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.