Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Δεν Είναι Κατασχέσεις Λογαριασμών, Είναι Αφαίρεση Χρημάτων από Λογαριασμούς

Δημήτρης Γάκης - Δεν υπάρχουν κατασχέσεις λογαριασμών
Ο ΣΥΡΙΖΑιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, προσπαθεί να μας πείσει ότι... ΔΕΝ υπάρχουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών...(!?)... αλλά ΜΌΝΟ αφαίρεση των χρημάτων που υπάρχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς 👀

Μπερδεύτηκες..? Περίεργο..! Αφού ο κύριος Γάκης «ΞΕΚΆΘΑΡΑ» το διευκρινίζει, όπως άλλωστε συνηθίζουν τα περισσότερα μέλη της συγκυβέρνησης..! Άλλο τώρα το ότι στο τέλος παραδέχεται ότι... ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΑΣΧΈΣΕΙΣ!

Πληροφοριακά, ο Δημήτρης Γάκης θεωρείται από τους πιο σοβαρούς/συνετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έστω κι έτσι, όμως, για άλλη μια φορά βλέπουμε κι ακούμε ένα από τα μέλη της κυβέρνησης να προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό που "βιώνουμε στο πετσί μας", όλοι σχεδόν, οι Έλληνες δεν είναι αυτό που "νομίζουμε" αλλά... κάτι άλλο.

Περιγράφοντας και «στολίζοντας» με λέξεις που «δεν πονάνε» τις βίαιες επιθέσεις που δέχονται οι Έλληνες πολίτες από τα ανάλγητα μέτρα που εφαρμόζονται από τη σημερινή -και όχι μόνο- «κυβέρνηση» εις βάρος της αξιοπρέπειας ή ακόμα και  της ικανότητας τους για επιβίωση, οι κυβερνητικοί προσπαθούν (πολλές φορές προσβάλλοντας αισχρά τη νοημοσύνη σου) να "χρυσώσουν το χάπι".

Για παράδειγμα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν τα τεράστια πλεονάσματα που προκύπτουν προέρχονται και από τις κατασχέσεις αυτές, ο Γάκης απαντά κατηγορηματικά ΌΧΙ και στη συνέχεια εξηγεί ότι οι κατασχέσεις γίνονται κυρίως για μη καταβεβλημένες προς το Δημόσιο οφειλές φόρων.

Κι έτσι, «διερωτάται» κανείς...! Μήπως τα πρωτογενή πλεονάσματα (τα οποία κάποτε οι ΣΥΡΙΖΑιοι κατήγγειλαν ως "αιματοβαμμένα") προ ήρθαν από την «μείωση» της ανεργίας και τις «ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ» επενδύσεις που κατάφερε να προσελκύσει η «συγκυβέρνηση»..?  Μήπως από την "ανάπτυξη"... για την οποία όλο και συχνότερα ακούμε αλλά ποτέ δε βλέπουμε..? Ή μήπως από την ΥΠΈΡ φορολόγηση ακόμα και των ασθενέστερων οικονομικά "στρωμάτων"?

Η απάντηση είναι, φυσικά, η τρίτη εκδοχή και είναι "γνωστή" στους περισσότερους από εμάς. Οι πολίτες αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αναγκάζονται να υποστούν την κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών (και δυστυχώς όχι μόνο αυτών) από το Δημόσιο. Οι μόνες «λύσεις» που βρήκαν, οι κύριοι, είναι οι περικοπές των συντάξεων, οι επιβολές νέων φόρων και οι αυξήσεις παλαιότερων, για να μπορέσουν να "καμαρώνουν" -πλέον- για αυτά που παρουσιάζουν ως «πλεονάσματα». Υποτιθέμενα «πλεονάσματα» που μεγάλο μέρος αυτών, εκτός των ληστρικών φόρων και περικοπών, αποτελούν οι μη καταβολές επιστροφών του ίδιου του κράτους προς ιδιώτες / επιχειρηματίες / εταιρίες.
.
ΑΤΥΧΏΣ & ΑΔΊΚΩΣ προσπάθησε ο κύριος Γάκης να μας πείσει για το αντίθετο.

           

Δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑιου Βουλετή για τις Κατασχέσεις Τραπεζικών Λογαριασμών