Μάκης Μπαλαούρας - Κάνναβη Νόμιμη για Κάθε Χρήση - Σεμινάρια (Video)

Μπαλαούρας για Νόμιμη Κάνναβη
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας στην Διημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ YES WE CAN-NABIS, παρουσίασε προτάσεις αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης.

Το "σχέδιο" της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κύριος Μάκης, είναι να ακολουθήσει ένα μοντέλο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία και την Πορτογαλία το οποίο προβλέπει τη δημιουργία σωματείων που θα καλλιεργούν ποσότητες για τα μέλη τους, περιλαμβάνει κοινωνικές λέσχες κάνναβης, Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία που θα καλλιεργούν ποσότητες αποκλειστικά για τα μέλη τους και θα διασφαλίζουν την ποιότητα της κάνναβης σε μια προσπάθεια να σταματήσει η συναλλαγή με το οργανωμένο έγκλημα.

Επίσης, προβλέπει την θεσμοθέτηση της καλλιέργειας ελεγχόμενων χώρων με εγγραφή σε ηλεκτρονικό μητρώο, αδειοδοτημένων σημείων πώλησης και διάθεσης για να ελαχιστοποιηθεί η ανεξέλεγκτη διάθεση και αποποινικοποίηση της κατοχής για ιδιωτική χρήση.

Ο Μπαλαούρας, μεταξύ άλλων, δήλωσε την αντίθεση του στην άποψη ότι αποποινικοποιώντας την κάνναβη ανοίγει ο δρόμος στα σκληρά ναρκωτικά ενώ αναφέρθηκε και στις θετικές επιπτώσεις που είναι η καταπολέμηση της μαύρης αγοράς, του οργανωμένου εγκλήματος, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ενηλίκων χρηστών, τα... "οφέλη" για την υγεία και φυσικά για την οικονομία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δηλωμένος κομμουνιστής, στάθηκε στα οικονομικά οφέλη που μπορεί και προσφέρει η καλλιέργεια της κάνναβης σε "προηγμένες" - αμιγώς καπιταλιστικές κοινωνίες, όπως της Αμερικής, της Ολλανδίας, της Ελβετίας και του Καναδά.
    

Το «Αθώο» και Νόμιμο, Πλέον, Χασίσι

Ουδείς αμφιβάλει, πλέον, ότι η φαρμακευτική κάνναβη / κανναβινέλαιο / κανναβιδιόλη μπορεί να προσφέρει κάποιου είδους, ευεργετική πολλές φορές, ανακούφιση η μείωση των συμπτωμάτων σε πάσχοντες από ορισμένες ασθένειες. Πολύ μιλούν ακόμη και για "θεραπεία" σοβαρών, ανίατων ασθενειών.

Ουδείς δε θα πρέπει να αμφιβάλει, όμως, ότι η διαρκής και κυρίως η συστηματική, από νεαρή ηλικία χρήση της ινδικής κάνναβης επιδρά σημαντικά στη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι συνέπειες της πρώιμης χρήσης κάνναβης φαίνονται στο μειωμένο βαθμό ικανότητας μάθησης αλλά και στη λεγόμενη γνωστική ευελιξία, δηλαδή την ικανότητα γρήγορης σκέψης.

Έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Addiction, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων που γεννήθηκαν το 1977 και παρακολουθήθηκαν από τους επιστήμονες επί 25 χρόνια, έδειξε ότι κάθε άλλο παρά ακίνδυνο φυσικό προϊόν είναι η μαριχουάνα. H χρήση χασίς μπορεί να οδηγήσει μέχρι στη σχιζοφρένεια · η τακτική χρήση της, μάλιστα, διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών (όπως η σχιζοφρένεια). Οι ερευνητές αποδίδουν την επικίνδυνη δράση της στις χημικές μεταβολές στον εγκέφαλο, που προκαλούνται από τα δραστικά συστατικά του ναρκωτικού.

Αυτό, βέβαια, δε συνεπάγεται ότι η συστηματική χρήση άλλων "εναλλακτικών" / νόμιμων ουσιών (π.χ. αλκοόλ) δε μπορεί να έχει τα ίδια, ίσως και χειρότερα, αποτελέσματα.

Κάνναβη Νόμιμη

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, η «σιγουριά» με την οποία εκφράζονται οι υποστηρικτές της ελεύθερης χρήσης του "μπάφου" για την «αθωότητα» του. Πως μπορεί, άραγε, ένα ναρκωτικό (έστω "ελαφρύ", έστω και φυσικό) να είναι εντελώς άκακο..? Τσάι του βουνού να πίνεις, που λέει ο λόγος, αν το παρακάνεις θα υποστείς τις όποιες παρενέργειες..!

Εξ ιδίας πείρας μιλάνε, άραγε, τα παιδιά..? Μήπως είναι μακροχρόνια τακτικοί χρήστες χασίς..? Κοινώς: Μπας κι είναι αβέρτα/κουβέρτα στο "μπάφο" και «ξέρουν» με τόση λεπτομέρεια τις επιδράσεις, τις επιπτώσεις και τα «οφέλη» του..? "Κάτι καταλάβαμε", βέβαια, μετά τις τόσες "αυταπάτες" και κάποιες cut on camera στιγμές τους, αλλά ας μας το πούνε, να το εμπεδώσουμε, επιτέλους..!

(Όχι ότι είναι απαραίτητα και ΤΌΣΟ τραγικό..! Πολλοί "το πίνουν" και καλά κάνουν αφού γουστάρουν! Μπορεί να έχουν φίλους ή συγγενείς που "το πίνουν"... χρόνια τώρα...! Αλλά δεν είναι ούτε βουλευτές ούτε υπουργοί -πιστεύω- αυτοί που "το πίνουν"..! Δεν κυβερνούν κράτη μαστουριασμένοι!-ελπίζω-)

Ξέρει πολλούς,  ζωντανούς ή νεκρούς, που το πρώτο ναρκωτικό που "ήπιαν" να ήταν κρακ, ηρωίνη ή κοκαΐνη, ο κύριος Μπαλαούρας? Κανέναν να "χτύπησε" speedball μήπως..? Ξέρει κανέναν "ξεμαστούρωτο" που θα τρυπηθεί με τη βελόνα «για να δοκιμάσει» για πρώτη φορά πως είναι η μαστούρα? Ας τον πληροφορήσουν, λοιπόν, πως όλα σχεδόν τα παιδιά που θα τρυπηθούν για πρώτη φορά, είναι ήδη "φτιαγμένα" από κάτι "ελαφρύτερο"...

Ας τον πληροφορήσουν ότι από χάπια, κωδεινούχα σιρόπια και "μπάφους" ξεκινήσανε ΌΛΟΙ!
Είχαν ξεκινήσει (καλύτερα) γιατί οι περισσότεροι, της εποχής μας τουλάχιστον, δε ζουν πλέον · και οι υπόλοιποι, ΝΟΜΊΖΟΥΝ πως ζουν... Εκτός από κάποιες ελάχιστες, δυστυχώς, εξαιρέσεις.

------

Τέλος πάντων, ας ελπίζουμε πως οι κύριοι Μπαλαούρες της κυβέρνησης έχουν δίκιο κι οι προβλέψεις τους για το θέμα, για μία φορά έστω, θα επαληθευτούν.

Το παρακάτω βίντεο έχει χιουμοριστική διάθεση και φυσικά είναι μονταρισμένο.



Δείτε το κανονικό βίντεο εδώ.