Ποινή - Αίσχος στην Αναισθησιολόγο για το Θάνατο της Μικρής Μελίνας

Αναισθησιολόγος Πολάκη - Μικρή Μελίνα
Αφαίρεση μισθού για έξι μήνες και στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης για δύο χρόνια στην αναισθησιολόγο εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη, Νεκταρία, αποφάσισε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Κρήτης, 2,5 χρόνια μετά το θάνατο του 4χρονης Μελίνας ύστερα από επέμβαση ρουτίνας.

2,5 χρόνια, περίπου, μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, όπου την είχαν πάει για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε τις πειθαρχικές κυρώσεις τις οποίες θα έχει η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΑΤΡΊΣ, η γιατρός που φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού θα στερηθεί το μισθό της για μισό χρόνο, ενώ για 2 χρόνια δεν θα έχει δυνατότητα να προαχθεί.

Η ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής Ρεγγίνας Ρουχωτά, προβλέπει και αυτή στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη βρέθηκε (στις 23 Απριλίου) για να απολογηθεί, μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης.

Η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος - έλειπε με άδεια - αλλά επέστρεψε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα, λόγω του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε με το κοριτσάκι ωστόσο όμως δεν πρόλαβε να συμμετέχει εξαρχής στη διαχείρισή του.

Γνωστό είναι ότι το Σώμα Επιθεωρητών, που επίσης ερεύνησε την υπόθεση, διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015, λόγω του ότι χορήγησε υπερβολική δόση αναισθητικού στη μικρή Μελίνα.

Αναισθησιολόγος Πολάκη - Μικρή Μελίνα - 1

Αυτό που είχε αποκαλυφθεί, επίσης, μετά το θάνατο της 4χρονης, ήταν πως η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη ήδη ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα πεθιδίνης (οπιοειδές ενέσιμο ισχυρό αναλγητικό, παρόμοιο - ελαφρώς ηπιότερο από τη μορφίνη). Η κλοπή των ναρκωτικών ουσιών είχε διαπραχθεί από την αναισθησιολόγο στις 24 Μαΐου 2015 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ έκρινε ότι δεν ήταν ακριβώς κλοπή αλλά... «απρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπάλληλου εκτός υπηρεσίας» και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο αποδοχών ενός μηνός, το οποίο θα παρακρατείτο σε δόσεις από το μηνιαίο μισθό της.

    

Ποινή - Ντροπή στην Αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη Αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο