Αυξήσεις έως 2850€ Μηνιαίως στους Επικεφαλής των ΔΕΚΟ Προέβλεπε η Τροπολογία που Αναγκάστηκαν να Αποσύρουν

απέσυραν την τροπολογία για τους μισθούς στις ΔΕΚΟ
Αποσύρθηκε από την... αριστερή μας υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, διάταξη τροπολογίας που προέβλεπε εξαίρεση από το ανώτατο όριο αποδοχών (4.631€) για τους προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους ή εντεταλμένους συμβούλους των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, των οποίων οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, που είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100.000.000€.

Η διάταξη που αποσύρθηκε προέβλεπε ότι οι πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω προσώπων δεν θα υπερέβαιναν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου, δηλαδή δεν θα υπερέβαιναν τα 7.483.10€.

Μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των μέσων ενημέρωσης, στην προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αυξήσουν κατά κάποιες χιλιάδες μηνιαίως τους μισθούς των κομματικών τους στελεχών στις ΔΕΚΟ, βουλευτές και κόμματα δήλωσαν:

Υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου:
"Παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή του, θα το αποσύρουμε και θα το επαναφέρουμε σε επόμενη φάση".

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δήμας:
"Είναι ντροπή αυτές τις ημέρες να φέρνετε αυξήσεις για τα στελέχη σας στις ΔΕΚΟ".

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης:
"Είναι μια τροπολογία ντροπής, που η κυβέρνηση ολόκληρη ασχολήθηκε τη δεύτερη ημέρα του εθνικού πένθους για να αυξήσει τον μισθό προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων κρατικών υπηρεσιών που η ίδια έχει διορίσει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί, όπως λέει η εισηγητική έκθεση, «σκοπός της προτεινόμενης αλλαγής είναι η παροχή κινήτρων, ώστε τα στελέχη αυτά να επιδιώκουν με όλες τις δυνάμεις τους την επίτευξη των τιθέμενων στόχων». Ο δάσκαλος στο χωριό ή το παιδί των ΜΑΤ ή της ομάδας ΔΙΑΣ των 700€ ή ο πυροσβέστης που καίγεται στις πυρκαγιές, τι θα πει μετά από αυτή, την τεκμηρίωση;"

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης:
"Η κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές με σύνθημα ‘ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο'. Σήμερα, 3 χρόνια μετά, το παλιό συνεχίζει να είναι εδώ. Οι πρακτικές και η νοοτροπία του παλιού κυριαρχούν και το αύριο είναι γκρίζο και θαμπό".

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης:
"Το περιεχόμενο της τροπολογίας και κακοποιήθηκε και η αλήθεια διαστρεβλώθηκε από την αντιπολίτευση".

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ:
«Η κυβέρνηση, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, δίνει προκλητικές αυξήσεις στα διευθυντικά στελέχη των ΔΕΚΟ για να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα στερούνται στοιχειώδεις υποδομές για την ασφάλεια ακόμη και της ζωής τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ ξετσιπωσιάς».

Η Νέα Δημοκρατία:
"Την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η Κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2850€. Η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής. Η δε κατάθεση της, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!".
    

Απέσυρε την τροπολογία για τις αυξήσεις μισθών των διορισμένων στις ΔΕΚΟ η Παπανάτσιου