Νένα Βενετσάνου: Είναι Επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία

Νένα-Βενετσάνου-για-την-υπογραφή-της-στη-Συμφωνία-των-Πρεσπών
Η γνωστή μουσικός και τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, είδε το όνομα της να φιγουράρει σε κείμενο υποστήριξης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» μαζί με άλλα 300+ ονόματα καλλιτεχνών και διανοούμενων.

Σε ανάρτησή της σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλει ότι ουδέποτε έβαλε υπογραφή ή ενημερώθηκε ή διάβασε το κείμενο και καλεί άλλους που μπορεί να έπαθαν το ίδιο να επικοινωνήσουν μαζί της.


Η ανάρτηση της Νένας Βενετσάνου για την υπογραφή της στη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθιά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων, αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές.
    

Απάτη των Συριζαίων οι Υπογραφές Υποστήριξης των Ανθρώπων του Πνεύματος και της Τέχνης

Νένα Βενετσάνου: Είναι Επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης, ο οποίος έκανε γνωστό, πως έλαβε με mail το φιλοκυβερνητικό μανιφέστο, το οποίο αν και δεν υπέγραψε τελικά είδε το όνομά του να φιγουράρει στους «κλακαδόρους» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Λένα Αλκαίου: Ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου 

Η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου, που επίσης εμφανίζεται πως υπέγραψε το επίμαχο κείμενο, έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook : Δηλώνω ότι ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου στο σχετικό έγγραφο. Δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα. Την στάση μου απέναντι στα πράγματα την ορίζω μέσα από το τραγούδι και τον πολιτισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέες δημόσιες καταγγελίες από προσωπικότητες που είδαν το όνομά τους να φιγουράρει κάτω από το φιλοκυβερνητικό μανιφέστο υπέρ των Σκοπίων.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τις «υπογραφές φαντάσματα» ανακοίνωσε: Λόγω του πλήθους υπογραφών υπέρ του κειμένου της συμφωνίας των Πρεσπών και της σύντομης χρονικής περιόδου για τη συλλογή τους, συμπεριλήφθηκαν... "εκ παραδρομής" οι υπογραφές της Ν. Βενετσάνου, του Κ. Κατζουράκη και της Λ. Αλκαίου.