Μαριάς - Στα Αζήτητα Εκατομμύρια Ευρώ Διαθέσιμα για Φυσικές Καταστροφές (Audio Video)

Νότης Μαριάς - Κώστας Παπαζαφειρίου - Metropolis 95.5
Στην εκπομπή του Κώστα Παπαζαφειρίου στο Metropolis 95.5 μίλησε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, αποκαλύπτοντας πως εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ώστε να εκμεταλλευτεί 750 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχει στη διάθεση της από τις 29/07 του 2017 για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ο Ν. Μαριάς εξήγησε ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία άλλαξε η διαδικασία σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε χώρα να χρησιμοποιεί το 5% του ΕΣΠΑ σε θέματα φυσικών καταστροφών.

Ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως για την αξιοποίηση του ποσού, το οποίο είναι δεσμευμένο για την Ελλάδα, η κυβέρνηση θα έπρεπε απλά να συγχρηματοδοτήσει με 37εκ ευρώ (μόνο), πράγμα που δεν έγινε, κι έτσι μεταξύ άλλων χάθηκε η δυνατότητα να αποζημιωθούν ακόμα και οι ιδιώτες.

Ο κύριος Μαριάς κατήγγειλε την μη αλλαγή των περιφερειακών σχεδίων επιρρίπτοντας τεράστιες πολιτικές ευθύνες και τόνισε πως στην Πορτογαλία αξιοποιήθηκε άμεσα αυτή η αλλαγή. Οι εκεί αρμόδιοι, μπόρεσαν να ανασυγκροτήσουν άμεσα τις περιοχές που επλήγησαν πέρυσι από πυρκαγιές.

Τέλος, ο κύριος Παπαζαφειρίου μας θύμισε πως εκεί, στην Πορτογαλία, υπήρξε (τουλάχιστον) και μία παραίτηση..!
    

Μαριάς - Ανεκμετάλλευτα €750εκ για Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών