Χρυσό Μετάλλιο στο Άλμα εις Μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου (+Video)

Χρυσό Μετάλλιο στο Άλμα εις Μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου
Στην κορυφή της Ευρώπης και στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου βρίσκεται από χθες, ο Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου. Κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Βερολίνο - Από το Παρκούρ, Πρωταθλητής Ευρώπης στον Στίβο ο 20χρονος Μιλτιάδης

Ο Μίλτιάδης Τεντόγλου ασχολήθηκε τυχαία με τον στίβο, λίγο πριν γίνει 15 ετών και σε 5 μόλις χρόνια, με συστηματική δουλειά και προσπάθεια, κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Κατέγραψε και μια σημαντική πρωτιά, για Έλληνα αθλητή, αφού με την πρώτη του συμμετοχή σε κορυφαία διοργάνωση κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, σε ηλικία μόλις 20 ετών!

Χρυσό Μετάλλιο στο Άλμα εις Μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου -1

Μέχρι την ηλικία των 15 ετών ήταν παθιασμένος με το παρκούρ. Η μητέρα του θυμάται ότι με τους φίλους του «όργωναν» κυριολεκτικά την πλατεία και το αθλητικό στάδιο της πόλης, όπου έκαναν άλματα, δημιουργούσαν βίντεο και στη συνέχεια τα ανέβαζαν στο διαδίκτυο.

Στους αγώνες παρκούρ τον είδε ο Βαγγέλης Παπανίκος, ο πρώτος προπονητής του, ο οποίος κατάλαβε ότι ο νεαρός διέθετε μεγάλη αλτικότητα και τον κάλεσε να κάνει ορισμένα δοκιμαστικά άλματα στο σκάμμα του γηπέδου. Μετά το 3ο άλμα, του ανακοίνωσε πως "μόλις γράφτηκε ως υποψήφιος άλτης του στίβου".

Ο Μιλτιάδης άρχισε να πηγαίνει σε κάποιες προπονήσεις και στη συνέχεια σε δια συλλογικούς αγώνες που έγιναν, κατέκτησε την πρώτη θέση στην ηλικία του, διηγείται η μητέρα του κ. Ιωάννα Παπαδημητρίου.

Τότε μου είπαν για πρώτη φορά οι προπονητές του από την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών, ότι Μίλτος διαθέτει μεγάλο ταλέντο, αλλά προσπαθούμε με το ζόρι να τον κρατήσουμε στο γήπεδο, δήλωσε και συμπλήρωσε:

Τον πρώτο χρόνο πήγαινε για «πλάκα» στις προπονήσεις, του άρεσε ο στίβος, αλλά ταυτόχρονα δεν ήθελε και να δεσμεύεται. Είναι αθλητικός τύπος, του άρεσε πολύ το παρκούρ και γενικότερα η κίνηση. Πριν καταλήξει στο άλμα εις μήκος έκανε έπταθλο ενώ έφερε και μια διάκριση στο άλμα εις ύψος.

Μας παίρνουν συνέχεια για να ευχηθούν για την επιτυχία του Μίλτου, τους ευχαριστούμε όλους και πιο πολύ τον σύλλογό του την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών. πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    

Χρυσό για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου