Μικρά Παιδιά Εκπαιδεύονται στα Σπαθιά - Δε Φαντάζεσαι ΠΟΥ

Θράκη - Μικρά Παιδιά Εκπαιδεύονται στα Σπαθιά
Δεν πρόκειται ούτε για την Σαουδική Αραβία, ούτε για το Ιράκ, αλλά για τη Θράκη και συγκεκριμένα για το πομακοχώρι Γλαύκη, του νομού Ξάνθης.

Μικρά παιδιά, από 5 ετών, εκπαιδεύονται στη χρήση σπαθιών και μετά από την πολύωρη προετοιμασία τους προβάλουν δημόσια τις ικανότητές τους, τις οποίες έχουν διδαχθεί στις αίθουσες που παραδίδονται μαθήματα Κορανίου.

Ο Ιμάμης και υπεύθυνος της δραστηριότητας αυτής, είναι ο γνωστός στην περιοχή Ερκάν Αζίζογλου, συνεργάτης του ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε.

Ερκάν Αζίζογλου - Αχμέτ Μέτε
Ερκάν Αζίζογλου - Αχμέτ Μέτε

Ο Αζίζογλου έγραψε σε προσωπική ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

H 2η καλοκαιρινή μας εκδήλωση που οργάνωσαν οι μαθητές των μαθημάτων Κορανίου, πρόσθεσε γιορτή στην γιορτή μας…Συγχαίρω τους μαθητές μας. Ο Δημιουργός μου να παραχωρήσει να ζούνε στηρίζοντας τις πνευματικές και εθνικές τους αξίες.

Συγχαίρω τις αδερφές μας Εμινέ Μπόζογλου, Ιπέκ Σαρί, Σογκούλ Ρόγκο και Μπουσρά Μπέλτσο που καταβάλλοντας προσπάθεια το καλοκαίρι, ετοίμασαν τους μαθητές μας… Ο Αλλάχ να βοηθάει αυτούς που βοήθησαν υλικά και ηθικά στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Εκ μέρους του λαού της Γλαύκης ευχαριστώ τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Κύριο Ιμπραήμ Χαλίλ Σακλί, τον ενάρετο μουφτή Ξάνθης Κύριο Αχμέτ Μέτε, τον βουλευτή Κύριο Χουσείν Ζεϊμπέκ , τον δήμαρχο Μύκης Κύριο Τζεμίλ Καμπζά και όλους του μουσαφίρηδες που μετείχαν στην εκδήλωση.

Να σημειωθεί πως, σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Αυστρία μετά από την εμφάνιση παρόμοιων εικόνων/εκδηλώσεων, το κράτος απέλασε 40 ιμάμηδες κι έκλεισε 7 τζαμιά.
    

Παιδιά εκπαιδεύονται στη χρήση σπαθιών σε μουσουλμανικά χωριά της Θράκης