Robert Plant - Big Log - HD, HQ Video Clip

Robert Plant - Big Log
Ο Robert Anthony Plant είναι Άγγλος τραγουδιστής και συνθέτης, γνωστότερος ως μέλος του hard rock συγκροτήματος Led Zeppelin.

Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές όλων των εποχών, με το Rolling Stone να τον κατατάσσει 15ο στη σχετική λίστα του, ενώ στο δημοψήφισμα του NME τον Ιανουάριο του '09, εκλέχθηκε η καλύτερη φωνή της ροκ, κάτι που επαναλήφθηκε 2 χρόνια αργότερα στο ανάλογο δημοψήφισμα του Rolling Stone.

Robert Plant

Ο Robert Plant γεννήθηκε στο δυτικό Bromwich της Αγγλίας στις 20 Αυγούστου 1948. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική και να τραγουδάει από νεαρή ηλικία, έχοντας ως κύρια επιρροή τον Elvis Presley, αλλά εγκατέλειψε το σχολείο για τη μουσική όταν φοιτούσε στο γυμνάσιο, όντας παθιασμένος με μπλουζ τραγουδιστές όπως ο Robert Johnson, ο Skip James, ο Jerry Miller κ.α..

Στα 16 του, έφυγε από την πατρική του κατοικία για να επιδιώξει επαγγελματική καριέρα στη μουσική, εντασσόμενος στο συγκρότημα των Crawling King Snakes. Στα μέσα της δεκαετίας του '60, έγινε μέλος των Band of Joy, του συγκροτήματος στο οποίο γνώρισε τον μετέπειτα ντράμερ των Led Zeppelin, John Bohnam. Στα 2 χρόνια της συνεργασίας τους, οι Band of Joy κυκλοφόρησαν 3 σινγκλ, πριν ο Bohnam αποχωρήσει για να συνεχίσει με τον Tim Rose. Στις 9 Νοεμβρίου 1968, ο Plant παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, Maureen.

led zeppelin - 1968

Εκείνη τη χρονιά εντάχθηκε στο συγκρότημα των Led Zeppelin, το οποίο είχε δημιουργήσει λίγο νωρίτερα ο κιθαρίστας Jimmy Page.
    

Robert Plant - Big Log - 1983 Rock Ballad