Με μια... Δεύτερη Ματιά, ''Αδειασαν'' τον Καψώχα (+Video)


Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας, στη χθεσινή εκπομπή Δεύτερη Ματιά της ΕΡΤ, παρομοίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι.

Φασίστα αποκάλεσε τον Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καψώχας

«Φασίστα» Αποκάλεσε τον Μητσοτάκη Δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Ο Καψώχας σχολιάζοντας εχθές τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, ανέφερε: Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο... Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι.

ΕΡΤ - εκπομπή Δεύτερη Ματιά

Νέα Δημοκρατία : Καθημερινός Εξευτελισμός από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον εντεταλμένο σύμβουλο και τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ, σχετικά με το σχόλια του δημοσιογράφου.

Με την επιστολή της η Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από το ΕΣΡ, το οποίο έχει την ευθύνη, να αναλάβει δράση απέναντι στον καθημερινό εξευτελισμό από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Από τη μεριά της ΕΡΤ η απάντηση ήταν ότι όσα ειπώθηκαν δεν απηχούν τις απόψεις του καναλιού ούτε υπαγορεύονται από την ίδια. "Άδειασε'' μάλιστα τον Καψώχα δηλώνοντας ρητά πως τα συγκεκριμένα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές του απόψεις.

Η Επιστολή της ΝΔ

Προς τους:

Βασίλη Κωστόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, Βασίλη Ταλαμάγκα, εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Τσούτσια, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 Δεύτερη Ματιά, μεταξύ άλλων, ακούστηκε εχθές:

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι.

Τα παραπάνω τα ανέφερε επί λέξει ο Σωτήρης Καψώχας που είναι ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών της εκπομπής.

Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της.

Ενημερώνουμε τους 3 προαναφερθέντες, όπως και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά που τους διόρισε, ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Υ.Γ Η εν λόγω ανοιχτή επιστολή αυτονόητα απευθύνεται και στην ηγεσία του ΕΣΡ που εκ του Συντάγματος έχει την ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η Ανακοίνωση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι.

Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ.

Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων.

.