Εισαγγελική Εντολή για Σύλληψη Ανδρών των ΜΑΤ (+Video)

Εμμανουέλα Κετσιατζή - εισαγγελέας



Σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία 3 ανδρών διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και του διοικητή τους, ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, Εμμανουέλα Κετσιατζή.

Να Συλληφθούν 4 Αστυνομικοί Ζήτησε η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη - εισαγγελική εντολή για σύλληψη ανδρών των ματ
Αιτία, η επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο ενάντια στη «Συμφωνία» των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Μύνηση Κατέθεσε ο Δημοσιογράφος Τάσος Ασλανίδης 

Πριν της εντολής σύλληψης προηγήθηκε η μήνυση του καταγγελλόμενου δημοσιογράφου του του thestival.gr, Τάσου Ασλανίδη, ο οποίος εκτός από την εις βάρος του επίθεση από τους διμοιρίτες, κατήγγειλε υβριστικές εκφράσεις κατά διαδηλωτών με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, από άνδρες των ΜΑΤ.


Τάσος Ασλανίδης - δημοσιογράφοςΣτη μήνυση που υπέβαλε, ο Τάσος  Ασλανίδης  επισυνάπτει  οπτικοακουστικό  υλικό  που το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο,  αποδεικνύει  τις  καταγγελίες του.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, ζήτησε τη σύλληψη των μηνυόμενων για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος (κατά περίπτωση), της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Από το κείμενο της μήνυσης προκύπτει πως οι εν λόγω αστυνομικοί έφθασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, για τις ανάγκες των αστυνομικών μέτρων με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.

ΜΑΤ - Θεσσαλονίκη - ΔΕΘ - επισόδεια

Αστυνομικός Διευθυντής ο Επικεφαλής της Διμοιρίας των ΜΑΤ

Οι 3 αστυνομικοί και ο επικεφαλής της διμοιρίας, ο οποίος έχει τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή, έχουν επιστρέψει στην Αθήνα και αναζητούνταν μέχρι εχθές το βράδυ, όταν και έληξε το αυτόφωρο. πηγή: voria.gr