Η Εγκληματικά Ανόητη Ενέργεια του Fenati στη Moto2 (+Video)


Ο Romano Fenati, ο απρόβλεπτος - αμφιλεγόμενος αναβάτης της Moto2, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν με θέματα συμπεριφοράς, «χτύπησε» ξανά.

Romano Fenati - Stefano Manzi - Misano

Ο Fenati Πάτησε το Μπροστινό Φρένο του Manzi με 200 km/h

Σε μια φοβερά αντιαθλητική και άκρως επικίνδυνη κίνηση, ερχόμενος δίπλα στον Stefano Manzi με +200 χιλιόμετρα την ώρα, ο Fenati του πάτησε το μπροστινό φρένο, στον αγώνα του Misano.

Είχε προηγηθεί επαφή των 2 αναβατών, στην οποία ο Fenati εξαναγκάστηκε σε έξοδο, ωστόσο, η εξέλιξη της φάσης και η κίνηση του Fenati οδήγησε στην αποβολή του από τον αγώνα με μαύρη σημαία και την τιμωρία του με τον αποκλεισμό από τους επόμενους δύο.

Ο Stefano Manzi, τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή 6 θέσεων, για την επαφή που είχε με τον Fenati η οποία οδήγησε στο πρωτοφανές αυτό περιστατικό.

Romano Fenati

Η αντίδραση αυτή του Fenati προκάλεσε αντιδράσεις και μεγάλο εκνευρισμό σ' όλο τον κύκλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού,  παγκοσμίως. Η αντιαθλητική πράξη του έδωσε το δικαίωμα σε πολλούς, μεταξύ αυτών και ο Cal Crutchlow, να μιλούν για υπερβολικά επιεική τιμωρία και για δυνατότητα δια βίου αποκλεισμού από τους αγώνες ταχύτητας.

Στο παρελθόν ο Fenati έχει εκδιωχθεί από την ακαδημία VR46 του Valentino Rossi, λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς, ενώ έχει χάσει και τη θέση του στην ομάδα του, όταν έτρεχε στην Moto3, για τον ίδιο λόγο.

Romano Fenati - Niklas Ajo

Στο γύρο της Αργεντινής, το 2015, πήρε 3 βαθμούς ποινής γιατί  κλώτσησε τον Niklas Ajo στο τέλος της προθέρμανσης. Στην προπόνηση στις εκκινήσεις, μετά από έντονη λογομαχία, άπλωσε το χέρι του και έσβησε το killswitch της μοτοσυκλέτας του Φιλανδού.

Romano Fenati - Niklas Ajo - 1
    

Έδιωξαν τον Fenati από την ομάδα

Η ομάδα του Ιταλού, Marinelli Snipers Team, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Μπορούμε πλέον να ανακοινώσουμε (με την έννοια πως έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες από εχθές αλλά τώρα υπογράφηκε η λύση του συμβολαίου) πως τερματίζουμε την συνεργασία μας με τον Romano Fenati, για την αντιαθλητική, επικίνδυνη και ζημιογόνα συμπεριφορά του που τραυματίζει την εικόνα όλων μας.

Με βαθιά λύπη πρέπει να τονίσουμε πως η ανεύθυνη πράξη του έθεσε σε κίνδυνο την ζωή ενός άλλου αναβάτη και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα τρόπο. Από αυτή την στιγμή, ο αναβάτης δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε άλλο αγώνα με την ομάδα.

Η ομάδα μας, οι Marinelli Cucine, Rivacold και όλοι οι χορηγοί καθώς και όλοι οι άνθρωποι που πάντα τον υποστήριζαν αισθάνονται την υποχρέωση να απολογηθούν σε όλους τους οπαδούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η συγγνώμη του Ιταλού αναβάτη

Ο Ιταλός αναβάτης προέβη τελικά σε ανακοίνωση, στην οποία ζητά συγγνώμη για το συμβάν, λέγοντας:

Ζητώ συγγνώμη από όλο τον αθλητικό κόσμο. Σήμερα το πρωί με καθαρό μυαλό, ήθελα όλο αυτό να είναι απλώς ένα κακό όνειρο. Έκανα μια ανομολόγητη κίνηση.

Δεν αποδείχθηκα άνδρας! Ένας άνδρας θα τελείωνε τον αγώνα και μετά θα πήγαινε στην επιτροπή αγώνα για να ζητήσει δικαίωση για τα προηγούμενα επεισόδια. Δεν έπρεπε να αντιδράσω στην πρόκληση.

Η κριτική είναι σωστή και καταλαβαίνω το μίσος απέναντί μου. Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους πίστεψαν σε εμένα και από όσους ένιωσαν πληγωμένοι από την απαίσια εικόνα του αθλήματος και την δική μου, που έδειξα».

Δυστυχώς έχω αυθόρμητο χαρακτήρα, αλλά η πρόθεσή μου δεν ήταν να βλάψω κανέναν αναβάτη. Ήθελα να τον κάνω (σ.σ. τον Stefano Manzi) να καταλάβει ότι αυτό που έκανε ήταν επικίνδυνο και ότι μπορούσα και εγώ να του κάνω αυτό που μου έκανε.

Ξέρω ότι η κίνηση μου δεν έχει δικαιολογία και τώρα έχω χρόνο να σκεφτώ και να καθαρίσω το μυαλό μου.

Βίντεο με τις απρόβλεπτες - επικίνδυνες αντιδράσεις του Romano Fenati