Πόσα Επιδόματα Παίρνει η Κυρία Καϊλή ? Άραγε(ς)...


Η κυρία Καϊλή πρόσφατα δήλωσε πως θεωρεί τεμπέληδες που φυτοζωούν χωρίς να θέλουν εργαστούν, όσους λαμβάνουν επιδόματα. Μάλιστα, όταν ακούει τη λέξη επίδομα, το μυαλό της πάει σε τύπους όπως τον... σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα, ο οποίος -πληροφοριακά- χαρακτηρίζει την κάθε είδους καριέρα ως «χολέρα».

Εύα Καϊλή - Επιδόματα

Τα Επιδόματα που Λαμβάνει η Εύα Καϊλή

Όταν η Ευρωβουλευτής – πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε γενικώς για τεμπέληδες που φυτοζωούν χωρίς να θέλουν εργαστούν, εννοούσε και τους άπορους, τους άνεργους πολίτες που παίρνουν επιδόματα? Εννοούσε και αυτούς που λαμβάνουν (όταν τα λαμβάνουν) τα ψίχουλα, που οι πολιτικές σαν αυτή που η ίδια υπηρετεί τους κατέστησαν άπορους?

Εύα Καϊλή

Οι Μισθοί, οι Συντάξεις και τα Επιδόματα των Ευρωβουλευτών

Η ►επίσημη σελίδα του Ευρωκοινοβουλίου παρουσιάζει τους μισθούς και τα επιδόματα που λαμβάνουν οι Ευρωβουλευτές σαν την κυρία Εύα Καϊλή.

Οι Μισθοί και οι Συντάξεις: Καθαρός μηνιαίος μισθός 6.710,67€ (8.611,31€ προ φόρων). Σύνταξη γήρατος από την ηλικία των 63 ετών, που φτάνει μέχρι και το 70% επί του μισθού για κάθε έτος άσκησης της θητείας.

Τα Επιδόματα, οι Επιστροφές Εξόδων και η «Μεταβατική» Αποζημίωση

1) 4.416€ μηνιαίως ως «αποζημίωση γενικών εξόδων» για κάλυψη του κόστους των δραστηριοτήτων τους στις εκλογικές περιφέρειες, όπως μισθώματα γραφείων, λογαριασμοί τηλεφώνου, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κλπ.

2) 4.264€ ετησίως για «έξοδα μετακίνησης», εισιτήρια, διόδια, επιβάρυνση για υπέρβαρες αποσκευές ή τέλη κρατήσεων, έξοδα ταξιδιών και στέγασης εκτός κράτους εκλογής τους κλπ.

3) 313€ ημερησίως ως «αποζημίωση διαμονής» για την κάλυψη των εξόδων που αφορούν ξενοδοχεία, γεύματα κοκ για κάθε ημέρα που είναι παρόντες στις συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο.

4) 156€ ημερησίως για συναντήσεις εκτός της Ε.Ε. (προστίθενται τα έξοδα για λογαριασμούς ξενοδοχείων που επιστρέφονται χωριστά).

5) Επιστροφή του 2/3 των ιατρικών τους εξόδων.

6) Αποζημίωση στο τέλος της περιόδου της θητείας τους ("μεταβατική" και "λόγω λήξης θητείας" την ονομάζουν) ίση με τον μισθό τους, για έναν μήνα κάθε έτους της θητείας τους. Η διάρκεια καταβολής αυτής της αποζημίωσης διαρκεί έως και για 2 χρόνια, εφόσον δεν έχουν αναλάβει εντολή σε άλλο κοινοβούλιο ή δεν ασκούν δημόσιο αξίωμα (αν ο ευρωβουλευτής δικαιούται ταυτόχρονα σύνταξη λόγω γήρατος ή σύνταξη αναπηρίας, επιλέγει μεταξύ των 2).

Εύα Καϊλή και Ιβάν Σαββίδης στα μπουζούκια

Όλα τα παραπάνω παρέχονται στους ευρωβουλευτές, ενώ ταυτόχρονα το Ευρωκοινοβούλιο τους εξασφαλίζει εξοπλισμένα γραφεία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιούν τα επίσημα οχήματα του ευρωκοινοβουλίου κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων όταν βρίσκονται σε μία απ' τις 2 πόλεις.

Τα ποσά, που υπό μορφή επιδομάτων λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές σαν την κυρία Εύα Καϊλή, ξεπερνούν τα 350.000.000€ κάθε χρόνο.
πηγή: imerodromos - Νίκος Μπογιόπουλος

Άραγε(ς) η κυρία Καϊλή, που εξέφρασε την άποψη της για όσους παίρνουν επιδόματα, τα λαμβάνει αυτά ή μήπως είναι καμιά "τεμπέλα που φυτοζωεί χωρίς να θέλει να εργαστεί" ?