The Cure – Επιστρέφουν στην Ελλάδα (+ Music Video Lullaby)


Οι The Cure επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από μία δεκαετία, στο πλαίσιο της πολύ-αναμενόμενης ευρωπαϊκής περιοδείας τους για τα 40 χρόνια παρουσίας τους στη παγκόσμια μουσική σκηνή.

The Cure – Επιστρέφουν στην Ελλάδα – Music Video Lullaby

Οι περίφημοι The Cure στο EJEKT Festival

Το 2019, το EJEKT Festival συμπληρώνει 15 χρόνια πορείας και το γιορτάζει με ένα επετειακό line-up. Το πρώτο όνομα που ανακοινώνεται είναι οι The Cure, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης μουσικής.

Στις 17-07-2019 θα ανέβουν στη σκηνή του EJEKT Festival, για μια εμφάνιση που θα έχει διάρκεια πάνω από 2 ώρες και θα συνοψίσει την τεράστια καριέρα τους.  Θα διεξαχθεί στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο · τον πιο όμορφο συναυλιακό χώρο της καλοκαιρινής Αθήνας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Έναρξη προπώλησης: Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, 12.00 το μεσημέρι

Αρένα

Early bird: 45€

Α΄ φάση προπώλησης: 50€

Β’ φάση προπώλησης: 55€

VIP

Early bird: 100€

Α’ φάση προπώλησης: 130€

Πληροφορίες στο www.ejekt.gr

Το Μοναδικό Goth – Rock – Pop Μουσικό Συγκρότημα των 80's

Η μουσική των The Cure ήταν αυτό το μοναδικό κράμα goth – rock – pop που κατόρθωσε να αποτυπώσει τόσο τέλεια το τι ακριβώς ήταν τα 80’s και τα 90’s.

Είναι ένα αγγλικό συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Κρώλεϊ (Crawley) (Δυτικό Σάσσεξ) το 1976. Το συγκρότημα βίωσε πολλές αλλαγές στα μέλη του, με μοναδικό σταθερό μέλος τον Ρόμπερτ Σμιθ (βασικός στιχουργός, τραγουδιστής και κιθαρίστας).

Το 1979 κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο τους Three Imaginary Boys (1979) καθώς και διάφορα σινγκλς. Με αυτόν το δίσκο το συγκρότημα θεωρήθηκε μέλος του Ποστ-Πανκ και Νew Wave κινήματος που είχε εξαπλωθεί στην Αγγλία με την Πανκ Ροκ επανάσταση.

the cure - 90s

Στα πρώτα τους βήματα, δέχτηκαν πολλές κριτικές οι οποίες σύγκριναν την μουσική τους με εκείνη των Buzzcocks, Siouxsie and the Banshees και Joy Division. Στην αρχή της δεκαετίας του 80, ο σκοτεινός και βασανιστικός ήχος της μουσικής τους καθιέρωσε το Γκόθικ Ροκ είδος.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 οι The Cure ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα εναλλακτικής Ροκ συγκροτήματα του κόσμου. Υπολογίζεται ότι είχαν πουλήσει περισσότρα από 27.000.000 άλμπουμ μέχρι το 2004.