Στον Κορυδαλλό Παπαντωνίου και Σύζυγος - Κρίθηκαν Προφυλακιστέοι


Με ομόφωνη απόφαση ανακριτών και αρμόδιου εισαγγελέα, προφυλακίστηκαν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, μετά από πολύωρη απολογία που έδωσαν σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες οι οποίες αποδίδονταν κατά το κατηγορητήριο, με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της αναβάθμισης των 6 φρεγατών του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Γιάννος Παπαντωνίου - Σύζυγος - Φυλακή

Στη Φυλακή Γιάννος Παπαντωνίου και Σύζυγος

Η προφυλάκιση αποφασίστηκε μετά από πολύωρη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα, του επίκουρου ανακριτή Γεωργίου Ευαγγέλου και της αρμόδιας εισαγγελέως.

Ο "καθαρός χρόνος" των απολογιών τους ξεπέρασε το 24ωρο. Η ανάκριση διήρκεσε 2 ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη · ο πρώην υπουργός προσπάθησε να απαντήσει σε βροχή ερωτήσεων, αλλά και να αποδομήσει το βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο αριθμεί περί τις 650 σελίδες.

Ο Παπαντωνίου αρνήθηκε ότι η σύμβαση για την αναβάθμιση των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που υπεγράφη επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζημίωσε το δημόσιο και υποστήριξε ότι αν η σύμβαση αυτή είχε ακυρωθεί τότε θα είχε πληγεί το δημόσιο συμφέρον.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του που φέρεται συν δικαιούχος σε λογαριασμούς του, αρνήθηκαν την αποδοχή παράνομων πληρωμών, τις οποίες το κατηγορητήριο συνδέει με τη υπογραφή της σύμβασης για τις φρεγάτες.

Γιάννος Παπαντωνίου - Κουράκου

Η απολογία του πρώην υπουργού ολοκληρώθηκε την Τρίτη 23/10, το μεσημέρι, μετά από 18 ώρες. Αργά το απόγευμα, μετά από πέντε ώρες, ολοκλήρωσε την απολογία της και σύζυγος  Σταυρούλα Κουράκου.

Ο Γ. Παπαντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι μετά από πολύχρονες έρευνες για την οικονομική του κατάσταση δεν προέκυψε τραπεζική κίνηση, έμβασμα η μαρτυρία που να συνηγορούν, ότι διέπραξε ποινικό αδίκημα, ενώ αρνητική υπήρξε και η Σταρούλα Κουράκου για την κατηγορία ότι ο σύζυγός της ήταν αποδέκτης παράνομων πληρωμών.

Με την ολοκλήρωση των απολογιών, η ειδική ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα ο επίκουρος ανακριτής Γεώργιος Ευαγγέλου και η αρμόδια εισαγγελέας, θα αξιολογήσουν το σύνολο της δικογραφίας και των απολογιών για να αποφανθούν αν θα προχωρήσουν στην προσωρινή κράτηση τους ή την επιβολή περιοριστικών όρων.