Ιατρικό Λάθος : Αντί για Σκιαγραφικό του Έδωσαν Ρακή


Ένα λάθος στο μπουκάλι με το σκιαγραφικό και στο πεσκέσι, που προοριζόταν για τους γιατρούς και ήταν γεμάτο ρακή, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες ηλικιωμένο άνδρα στην Κρήτη, ο οποίος πήγε για μια απλή εξέταση σε νοσοκομείο και κατέληξε στην εντατική με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου.

Κρήτη - Ρακή Αντί για Σκιαγραφικό

Ο ηλικιωμένος ασθενής πήγε στο δημόσιο νοσοκομείο για να κάνει έλεγχο στο πεπτικό του σύστημα, συνοδεία συγγενικού του προσώπου. Όπως συνηθίζεται στην Κρήτη, κρατούσε και το πεσκέσι του · ένα μπουκάλι με ρακή και μια κούτα με καλιτσούνια. Εκεί, άρχισε μια απίστευτη περιπέτεια που, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τον οδήγησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας απ’ όπου, ευτυχώς, κατάφερε να βγει.

Στην Εντατική Ηλικιωμένος Κρητικός από Λάθος Γιατρών

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πατρίς, ο ηλικιωμένος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε αξονική. Προκειμένου να γίνει η εξέταση, έπρεπε να πιει το σκιαγραφικό υγρό διαλυμένο σε νερό.

Μετά την πρώτη γουλιά που του 'δωσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είχε σχέση με το χώρο της υγείας, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι η γεύση του είναι πολύ... δυνατή. Μην ανησυχείς, το σκιαγραφικό έχει τη γεύση του γλυκάνισου, του ούζου. Συνέχισε να πίνεις… ήταν η απάντηση.

Άγνωστο το πόσα νεροπότηρα με ρακή ήπιε πριν να αρχίσει να κάνει εμετό, ενώ η κλινική εικόνα που παρουσίαζε έμοιαζε με εκείνη του εγκεφαλικού επεισοδίου. Αμέσως το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όταν διαπιστώθηκε το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Η περιπέτεια αυτή του ανθρώπου έληξε χωρίς άλλα απρόοπτα, αφού σύντομα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου Νοσοκομείου είναι ενήμερη αλλά αποφεύγει να κάνει σχετικές δηλώσεις για το θέμα.