Πρόγραμμα της Εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ Κατά της Υπογεννητικότητας

Η Εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ Κατά της Υπογεννητικότητας
Πρόγραμμα καταπολέμησης της υπογεννητικότητας, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, υλοποιεί η βιομηχανία τροφίμων ΓΙΩΤΗΣ, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ►HOPEgenesis.

Μέσω του προγράμματος που φέρει τον τίτλο «Μια ελπίδα γεννιέται» και το οποίο παρουσιάστηκε στις 15/11/2018 σε ειδική συνέντευξη τύπου, η εταιρεία θα «υιοθετήσει» 86 χωριά στους νομούς Ευρυτανίας, Φωκίδας, Ευβοίας και Άρτας, υπό την έννοια ότι αναλαμβάνει να καλύπτει, στις γυναίκες που διαμένουν μόνιμα εκεί, όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, θα καλύψει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των παιδιών που θα γεννηθούν στα 86 αυτά χωριά για διάστημα 2 ετών.
     
Συνολικά το πρόγραμμα θα διαρκέσει 4 χρόνια, ενώ υπολογίζεται ότι το κόστος για κάθε μητέρα ανέρχεται σε 4.000 έως 5.000 ευρώ. Για την ένταξη στο πρόγραμμα ισχύουν μόνο κριτήρια εντοπιότητας, δηλαδή η μητέρα να διαμένει μόνιμα σε κάποιο από τα χωριά αυτά και όχι κάποιες εισοδηματικές ή άλλες προϋποθέσεις.

Η πίστη μας στην Ελλάδα και η δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την πατρίδα αποτελούν το κίνητρό μας, δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της ΓΙΩΤΗΣ, Μάριος Παπαθανασίου.

hope gennesis

Αναφερόμενος στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, ο ιδρυτής της HOPEgenesis δρ Στέφανος Χανδακάς, επεσήμανε ότι με αυτούς τους χαμηλούς ρυθμούς στις γεννήσεις, το 30% του πληθυσμού στην Ελλάδα θα είναι το 2035 άνω των 65 ετών, ενώ το 2050 ο πληθυσμός θα έχει μειωθεί κάτω από τα 8.300.000. Τα παραπάνω μεταφράζονται και σε μείωση του ΑΕΠ κατά 5,5%. Αντιθέτως, μια αύξηση των γεννήσεων κατά 1% υπολογίζεται ότι μπορεί να προκαλέσει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%.

Η HOPEgenesis ιδρύθηκε το 2015 με στόχο την υποστήριξη γυναικών που είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών προκειμένου να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της κύησης σε περιοχές κοντά στην περιοχή μόνιμης κατοικίας τους ή στην Αθήνα, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων-γυναικολόγων και να γεννούν δωρεάν.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ "ΓΙΩΤΗΣ" ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ►HOPEgenesis ΜΕ ΔΩΡΕΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ.