Λαγοκέφαλο Καταβροχθίζει Μεταλλικό Κουτί Μπύρας (Video)

Κρήτη - Λαγοκέφαλο Καταβροχθίζει Μεταλλικό Κουτί Μπύρας
Συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους ψαράδες της Κρήτης τα λαγοκέφαλα (ή λαγόψαρα) αφού έχουν πλέον αναπτυχθεί και πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα.

Στο βίντεο που δημοσίευσε ερασιτέχνης ψαράς από την Ιεράπετρα στο λογαριασμό στο facebook, φαίνεται το λαγόψαρο, αν και βρίσκεται έξω απ' το νερό, να τρώει σαν βούτυρο (στην κυριολεξία) ένα μεταλλικό κουτί μπύρας. Με τον ίδιο τρόπο το «εισαγώμενο» αυτό είδος ψαριού, που εμφανίστηκε στις ελληνικές θάλασσες τα τελευταία χρόνια, καταστρέφει τα δίχτυα των αλιέων και «κλέβει» την ψαριά τους.
Τα αλιεύματα έχουν μειωθεί κατά πολύ στην περιοχή, οι ψαράδες δε βγάζουν καν μεροκάματο και η Πολιτεία, ως συνήθως, κωφεύει... Το γεγονός φτάνει σε σημεία απόγνωσης τους ψαράδες, οι οποίοι έχουν βρει λαγοκέφαλα μεγαλύτερα των 12 κιλών.

Λαγοκέφαλο - Λαγόψαρο

Τα τελευταία χρόνια ακόμα και οι ερασιτέχνες ψαράδες της Ιεράπετρας δε μπορούν να ανεβάσουν ούτε ένα ψάρι με το καλάμι τους πριν το καταβροχθίσει κάποιο λαγόψαρο και επιλέγουν, αναγκαστικά, τις ανοιχτές θάλασσες της Σητείας.
Σοβαρά, όμως, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι βλέπουν τα αλιεύματα που έχουν πιαστεί να τα έχουν κατασπαράξει τα λαγοκέφαλα, κάθε φορά που σηκώνουν τα παραγάδια ή τα δίχτυα τους.

Κρήτη - Λαγόψαρο Τρώει Κουτάκι Μπύρας