20 Προσαγωγές Γιατί Σήκωσαν Πανό για Δημοψήφισμα

 20 Προσαγωγές Γιατί Σήκωσαν Πανό για Δημοψήφισμα
Σε είκοσι προσαγωγές προχώρησε η Κρατική Ασφάλεια, έξω από το Μέγαρο Μουσικής, λίγο πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση για τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Πρόκειται για μέλη/υποστηρικτές της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αρχικά, 6 μέλη της Επιτροπής πήγαν από νωρίς το απόγευμα απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να αναρτήσουν το ίδιο πανό που είχαν σηκώσει απέναντι από τη Βουλή, στο Σύνταγμα κατά την επίσκεψη Μέρκελ, με το οποίο ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος. 

20-προσαγωγές-έξω-από-το-Μέγαρο-Μουσικής-πριν-την-ομιλία-Τσίπρα

Ωστόσο, σχεδόν αμέσως τους προσέγγισαν άνδρες της Ασφάλειας, που χωρίς εξηγήσεις τους οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ακολούθησαν άλλες 14 προσαγωγές, χωρίς κατηγορία και χωρίς εξηγήσεις · τους αφαίρεσαν ακόμα και τα κινητά τους τηλέφωνα! 

Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν τα μέλη της «Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών»: Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Αλεξοπούλου Ελένη, Παπαγιαννόπουλος Σπύρος, Δαμιανός Βασιλειάδης, Πανάγος Παναγιώτης και Παπαπαύλου Γιώργος.

Σύμφωνα με αστυνομικές αρχές, οι οποίες επιχειρούν να υποβαθμίσουν την υπόθεση, οι προσαχθέντες φάνηκαν ύποπτοι στους αστυνομικούς οι οποίοι και πήραν «την πρωτοβουλία» των προσαγωγών.  Λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν (ένας-ένας) ελεύθεροι.
Ένας από τους προσαχθέντες, δήλωσε: Ήμασταν 6 άτομα από την επιτροπή για τη διεκδίκηση δημοψηφίσματος, απέναντι από το Μέγαρο εμείς ήμασταν όρθιοι έξω από το Βενέτη, που είναι η έξοδος του μετρό · απλά μιλούσαμε. Μας πλησίασαν οι αστυνομικοί και μας είπαν να τους ακολουθήσουμε για εξακρίβωση.

Το θέμα δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης, ο οποίος επισήμανε στο protothema.gr ότι οι προσαγωγές γίνονται προ μιας εκδήλωσης που αφορά τη σύγκλιση της κεντροαριστερά ς, αλλά θεματολογικά αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
πηγή protothema.gr - Χρήστος Χατζησπύρου - Λίνα Κεκέση