Δηλητηριάστηκε από Αλκοόλ και οι Γιατροί του Έδωσαν 5 Λίτρα Μπύρα

Δηλητηριάστικε από Αλκοόλ και οι Γιατροί του Έδωσαν 5 Λίτρα Μπύρα
Ο αστικός μύθος λέει πως για να ξεπεράσεις το hangover της προηγούμενης μέρας, πρέπει την επόμενη όταν ξυπνήσεις να πιεις ένα ποτήρι από το ίδιο ποτό.

Nguyen Van Nhat

Κάτι παρόμοιο θυμίζει και η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι γιατροί του Quang Tri General Hospital στο Βόρειο Βιετνάμ, όταν εμφανίστηκε ο Nguyen Van Nhat, ένας 48χρονος άνδρας με συμπτώματα βαριάς δηλητηρίασης από κακής ποιότητας νοθευμένο αλκοόλ.
Η κατάσταση του ήταν τόσο σοβαρή που κινδύνευε ακόμα και να χάσει τη ζωή του, αναγκάζοντας τους γιατρούς να χρησιμοποιήσουν μία αντισυμβατική μέθοδο, η οποία όμως είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτό που έκαναν μόλις έφτασε εκεί είναι ότι του έδωσαν να πιει 3 κουτάκια μπύρας, ενώ αμέσως μετά του έδιναν 1 κάθε μία ώρα, φτάνοντας συνολικά τα 15, που αντιστοιχούν σε 5 λίτρα μπύρα!
Για την απόφαση αυτή των γιατρών, υπάρχει εξήγηση..!
Συκώτι - ποτό
Το αλκοόλ χωρίζεται σε 2 είδη: τη μεθανόλη και την αιθανόλη. Η πρώτη είναι εξαιρετική επικίνδυνη όταν επεξεργαστεί από το συκώτι · μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα νευρά, τύφλωση ή ακόμη και θάνατο. Η δεύτερη μπορεί να προκαλέσει ζάλη και τροφική δηλητηρίαση.

Όταν λοιπόν το συκώτι έχει να επεξεργαστεί και τα δύο είδη αλκοόλ, δίνει προτεραιότητα στην αιθανόλη την οποία περιέχει και η μπύρα · έτσι, οι γιατροί «φόρτωσαν» τον 48χρονο με μπύρα, προκειμένου να έχουν χρόνο να αφαιρέσουν την μεθανόλη, μέσω της ούρησης και της αιμοκάθαρσης.

Δηλητηριάστηκε από Αλκοόλ και οι Γιατροί του Έδωσαν 5 Λίτρα Μπύρα