Μεγαλοοικονόμου - Το «Μεγάλο Νούμερο» του Αλέξη (+Video)

Μεγαλοοικονόμου - Το Μεγάλο Νούμερο του Αλέξη
Αυτή είναι η γνωστή, πλέον, Μεγαλοοικονόμου Θεοδώρα, επίδοξη αντιπρόεδρος της Βουλής. Η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων που «μετακόμισε» στον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί το "Νο 151" · την 151η ψήφο, δηλαδή, με την οποία οι «κυβερνώντες» ελπίζουν να πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης και να "περάσουν" το «Μακεδονικό».

Ο λόγος της αποχώρησης της, σύμφωνα με τον Β. Λεβέντη, ήταν το ότι ορίστηκε ως αντιπρόεδρος της βουλής ο γιος του, Μάριος Γεωργιάδης, και όχι η ίδια. Από την άλλη, η Μεγαλοοικονόμου υποστηρίζει πως αποχώρησε γιατί ο πρόεδρος όρισε τον γιο του αντιπρόεδρο, χωρίς να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Λεβέντης σε Μεγαλοοικονόμου: Ντροπή σου Αχάριστη

Άγρια επίθεση εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης κατά της πρώην βουλευτού της Ενωσης Κεντρώων και νυν βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο για αποστάτες κατονομάζοντας την Μεγαλοοικονόμου: Αυτή η κυβέρνηση τους 151 τους υπολογίζει και με μια βουλευτή που εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων το ξέρετε..; με λίστα..! Την προσμετρά στη δύναμή της..! και μου είχε πει ο κ. Τσίπρας κατ’ ιδίαν συνάντησή μας στο Μαξίμου όταν έφυγε ο βουλευτής Καρράς "σού παίρνουν τους βουλευτές ρε Λεβέντη και δεν είναι ωραίο". Πάνω σε αυτό το μη ωραίο κ. Τσίπρα βασίζεις την εμπιστοσύνη» είπε ο Β. Λεβέντης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βουλευτού, και συνέχισε: Ντροπή σου, μην μιλάτε · εσείς θα τιμωρηθείτε όταν έρθει η ώρα από τον λαό. Ο Τσίπρας δίνει εξετάσεις ηθικής · για τον Τσίπρα ομιλώ, όχι για εσάς.

Η Μεγαλοοικονόμου συνέχιζε να φωνάζει από τα έδρανα της βουλής, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονος διάλογος: Στον ΣΥΡΙΖΑ σας κάνανε αντιπρόεδρο..; Άντε, ντροπή σου... Αχαριστία!! Να χαίρεστε την 151η βουλευτή σας. Με χαίρονται, απάντησε εκείνη και ο Λεβέντης ανταπάντησε χλευαστικά: Σας χαίρονται δεν αμφιβάλλω... και γράφετε ιστορία...
Η κυρία Θεοδώρα, στη συνέχεια, υποστήριξε ότι ήθελε να παραδώσει την έδρα της, αλλά επιλαχών ήταν ο Γιάννης Καλλιάνος που έχει αποχωρήσει και έχει ενταχθεί στη ΝΔ, άρα πρακτικά η έδρα θα πήγαινε στη ΝΔ και γι' αυτό δεν θα το πράξει...