Monophonics Bang-Bang Live (Video)

Monophonics Bang-Bang Live
Τα τελευταία χρόνια, οι Monophonics αποτελούν μία από τις πρώτες μπάντες της Καλιφόρνια, έχοντας περάσει την παράδοση της μουσικής που γεννήθηκε στη γενέτειρά τους μέσα στην πλούσια μουσική κουλτούρα του Bay Area.

Δημιουργήθηκαν το 2005, αποτελούμενοι από τον Ian McDonald (κιθάρα), τον Myles O'Mahony (μπάσο), τον Alex Baky (σαξόφωνο), τον Ryan Scott (τρομπέτα) και τον Austin Bohlman (ντραμς) · πρόσφατα, σχετικά, προστέθηκαν τα δυναμικά soul φωνητικά του πληκτρά Kelly Finnigan. Το αποτέλεσμα είναι ένας ψυχεδελικός ψυχρός και «βαρετός» ήχος, ο οποίος «ακουμπάει» στα στυλ της δεκαετίας του '60 και του '70, διατηρώντας παράλληλα τις σημερινές μουσικές επιρροές.

monophonics

Οι Monophonics έχουν συνεργαστεί με τους: The Budos Band, Orgone, Lonnie Smith, The Independent, Brick, Mortar & Boom Boom Room, Kings Go Forth, Soulive κ.α., ενώ έχουν καθιερωθεί στο θρυλικό ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ της Νέας Ορλεάνης. Το συγκρότημα έχει επίσης παίξει σε μερικά από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ στη δυτική ακτή, όπως η High Sierra, το Joshua Tree, η Blacksheep Family Reunion και το Las Tortugas.
Είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα συγκροτήματα των Ελλήνων μουσικόφιλων και των ελληνικών ραδιοφώνων. Με το ελληνικό κοινό, δε, έχουν μια πολύ ξεχωριστή σχέση:

Ένα από τα πιο σημαντικά κατορθώματά μας, ως μπάντα, είναι το γεγονός πως η μουσική μας είναι παγκόσμια και απευθύνεται σε τύπους ανθρώπων από εντελώς διαφορετικά background. Αγαπάμε πολύ την Ελλάδα · τους ανθρώπους, το τοπίο, την κουλτούρα, το φαγητό και το ελληνικό πάθος.

Αυτό το τελευταίο είναι, πιστεύουμε, που μας ενώνει μαζί σας. Φτιάχνουμε τους δίσκους μας και τις συναυλίες μας με πολύ πάθος. Είμαστε «έξω καρδιά» και πιστεύουμε πως υπάρχει ομοιότητα στον παράφορο τρόπο με τον οποίο ζούμε και δημιουργούμε και στην υπερβολή που χαρακτηρίζει τα συναισθήματα των Ελλήνων, δηλώνουν οι Monophonics, οι οποίοι επισκέπτονται συχνά-πυκνά τη χώρα μας.
TOP ΚΟΜΜΆΤΙΑ

Looking Ahead (In Your Brain)

Bang Bang (In Your Brain)

All Together - feat. Fanny Franklin (In Your Brain)

Thinking Black (In Your Brain)

ΚΎΡΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΕΣ

Sound of Sinning

In Your Brain

Into The Infrasounds

Playin & Simple

The Unified Theory Of Everything

SINGLES & EPS

Mirrors

Trip to the Stix

There's a Riot Going On / High off Your Love - EP

ΣΥΛΛΟΓΈΣ

The Bright Side Of The Road Vol. 5

The Bright Side Of The Road Is You (Vol. 4)

Enas Allos Kosmos

Love Is All We Need

Rewind Vol. 6

Diggin' in a Colemine

Sustainable Sounds: Ubiquity X Cuipo

Like Yesterday 7" Single