Πίτσα Παπαδοπούλου - Τι σου Έκανα Αγάπη - live (Video)

Πίτσα Παπαδοπούλου - Τι σου Έκανα Αγάπη - live
H ►Πίτσα Παπαδοπούλου ερμηνεύει την επιτυχία της με τίτλο Τι σου Έκανα Αγάπη στην εκπομπή Στην Υγειά μας του Σπύρου Παπαδόπουλου. Μουσική: Παναγιώτης Στεργίου - Στίχοι: Μάνιος Γιάννης.

pitsa-papadopoulou
Η μεγάλη κυρία του λαϊκού μας πενταγράμμου, έχει καταγωγή από τον Πόντο. Οι γονείς ήρθαν πρόσφυγες  στην Ελλάδα το 1922 · η ίδια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και μεγάλωσε με αλλά 5 αδέρφια. 
Από πολύ μικρή ηλικία άκουγε Στέλιο Καζαντζίδη και Μανώλη Αγγελόπουλο. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1967 όταν ήρθε στην Αθήνα. Ο αδερφός της την πήγε στον Ζαμπέτα κι εκείνος, ενθουσιασμένος από το ταλέντο της, την ανέβασε το ίδιο βράδυ για πρώτη φορά στο πάλκο δίπλα του, στα «Ξημερώματα».

Ήταν η πρώτη φορά που εμφανιζόταν στο κοινό. Με πολύ άγχος, με δανεικό φόρεμα και παπούτσια ένα νούμερο μικρότερο από αυτά που φορούσε, τραγούδησε το «Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια». Κι από τότε συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η χαρακτηριστική λαϊκή φωνή της και το πάθος που βγάζει στην ερμηνεία της, την ανέδειξαν σε μια από τις κορυφαίες λαϊκές μας τραγουδίστριες.

pitsa-papadopoulou-nea
Η Πίτσα Παπαδοπούλου έχει μιλήσει τις οικονομικές δυσκολίες που έχει περάσει στα παιδικά της χρόνια, αλλά και άλλες πτυχές της ζωής της: «Η μαμά μου ήταν καπνεργάτρια και ο μπαμπάς μου γεωργός. Ήμασταν από φτωχή οικογένεια, αλλά τότε ήμασταν όλοι φτωχοί. Από 16 ετών δουλεύω στο τραγούδι. Πριν γίνω τραγουδίστρια έκανα άλλες δουλειές, σαν παιδί, σε ραφείο και σε κομμωτήριο.

Πέρασα όμορφα και άσχημα με έρωτες. Ο μεγαλύτερος όμως έρωτας της ζωής μου, είναι ο γιος μου. Όλα τα άλλα έρχονται και φεύγουν».
Αποκάλυψε, επίσης, πως περισσότερα από 20 χρόνια είναι μόνη της: «Δεν ήθελα · καλά είμαι και έτσι. Αν δεν έχεις ένα σωστό άνθρωπο δίπλα σου, είναι καλύτερα να είσαι μόνος σου. Είναι πολύ όμορφα να έχεις έναν σύντροφο, φτάνει να αξίζει τον κόπο. Πολλοί έχουν μια σχέση ή κρατούν ένα γάμο, απλά για να έχουν ένα σύντροφο».

Πίτσα Παπαδοπούλου - Τι σου Έκανα Αγάπη - live