600 Γυναίκες Ψάχνουν Άνδρα σε Χωριό της Βραζιλίας

600 Γυναίκες Ψάχνουν Άνδρα σε Χωριό της Βραζιλίας
«Έκκληση» για ελεύθερους άνδρες κάνουν οι κάτοικοι του χωριού Νόιβα ντε Κορδέιρο (Noiva de Cordeiro), στη νοτιοανατολική Βραζιλία, όπου διαμένουν 600 γυναίκες, οι περισσότερες ηλικίας 20 - 35 ετών, καθώς οι "γαμπροί" στην περιοχή τείνουν προς εξαφάνιση.
Μετά την ενηλικίωσή τους, οι άνδρες της περιοχής αναγκάζονται να μετακομίσουν σε κοντινές πόλεις για να βρούνε εργασία. Οι παντρεμένοι επιστρέφουν στο χωριό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ οι ελεύθεροι, που συνήθως βρίσκουν το ταίρι τους στην πόλη, απουσιάζουν παντελώς.

Noiva de Cordeiro women 600
Αυτή η απουσία των ανδρών έχει μετατρέψει το Noiva de Cordeiro σε μία κοινότητα με έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής · οι γυναίκες όχι μόνο ασχολούνται με γεωργικές-οικοδομικές εργασίες, αλλά και με τα κοινά κι όχι αναγκαστικά!
Οι Βραζιλιάνες δηλώνουν ότι ο τόπος τους είναι πολύ καλά οργανωμένος, καθώς όλα τα ζητήματα λύνονται με συνεργασία, ενώ έχουν υιοθετήσει σκληρούς κανόνες απέναντι «ισχυρό» φύλο. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ή έλλειψη ελεύθερων ανδρών και απευθύνουν πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο...

Noiva de Cordeiro women 600