Η Ελλάδα Πάει Eurovision με την Κατερίνα Ντούσκα (+Video)

Η Ελλάδα Πάει Eurovision με την Κατερίνα Ντούσκα
H Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια ►Kατερίνα Ντούσκα (Katerine Duska), που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2019, είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλλιτεχνικές εκπλήξεις των τελευταίων ετών και δίκαια έχει προκαλέσει αίσθηση με τα τραγούδια αλλά και τις ξεχωριστές live εμφανίσεις της.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Κατάφερε επάξια να ξεχωρίσει με τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής της καθώς και με την μέχρι τώρα πορεία της.

Θεωρείται μία σημαντική φωνή αλλά και δημιουργός, με μοναδική σκηνική παρουσία, αφού έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας παντού την εντύπωση μιας καταληκτικής performer.

Kατερίνα Ντούσκα - Eurovision

Μετά από την προηγούμενη τεράστια επιτυχία της με τίτλο One in a million η K. Duska επέστρεψε πριν λίγο καιρό με ένα καινούργιο τραγούδι, κερδίζοντας και πάλι τις εντυπώσεις.

Το album της Embodiment κυκλοφόρησε το 2016 από τη Minos EMI/Universal, ενώ το 2018 το single της Fire Away επιλέχθηκε για να ντύσει μουσικά επιτυχημένη καμπάνια.

katerine duska - greece - Eurovision

Το μουσικό ύφος της Katerine Duska περιλαμβάνει σκοτεινούς ήχους που θυμίζουν τα δικά της πρότυπα, όπως η Lykke Li, η Jessie Ware και η Banks. Ο τρόπος που ερμηνείας της έχει κατά καιρούς παρομοιαστεί με αυτόν της Amy Winehouse.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας όπως ο Albin Lee Meldau, η LP, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan, o Oddisee, οι Kadebostany. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ της Ελλάδας και της Ευρώπης: The 02 Academy London, Stavros Niarchos Cultural Center Foundation, Rockwave Festival, Megaron Concert Hall και στο διεθνές φεστιβάλ "Give a home" του Sofarsound's /Amnesty International όπου ήταν μια εκ των 300 καλλιτεχνών που συμμετείχαν με σκοπό την υποστήριξη των προσφύγων.
Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού/ραδιοφωνικού διαγωνισμού, την επέλεξε ομόφωνα:

Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται, δήλωσαν οι της κρατικής τηλεόρασης.

Η Ελλάδα Πάει Eurovision με την Κατερίνα Ντούσκα