Τέλος η Raxevsky - Κλείνει Οριστικά η Μεγάλη Εταιρεία Μόδας

Τέλος η Raxevsky - Κλείνει Οριστικά η Μεγάλη Εταιρεία Μόδας
Τίτλοι τέλους για την Raxevsky · την εταιρεία «κολοσσό» της ελληνικής μόδας, που για δεκαετίες παρ έδιδε μαθήματα στιλ στις Ελληνίδες αποτελόντας ένα από τα πιο δυνατά brand του χώρου.

Μετά απ μια διαδρομή 37 ετών, η εταιρεία που προ κρίσης μετρούσε δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, κλείνει οριστικά, αφού πλέον απολύθηκαν χωρίς καν να λάβουν τις νόμιμες αποζημιώσεις και οι τελευταίοι (περίπου 100) εργαζόμενοί της.
Στο αποκορύφωμά της η Raxevsky είχε από τις πιο λαμπερές καταχωρήσεις στα περιοδικά μόδας, έκανε φωτογραφίσεις των κολεξιόν της σε εξωτικά μέρη και συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα όπως η Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία ήταν για χρόνια η γυναίκα Raxevsky.

"Έχουν κλείσει όλα τα καταστήματά της και περίπου 100 εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο, με τις οικογένειές τους. Άλλοι περίπου 60, 70 εργαζόμενοι, σταδιακά, την προηγούμενη χρονιά έχασαν την εργασία τους" δήλωσε στο newsit.gr o Δημήτρης Αναστασόπουλος, δικηγόρος των εργαζομένων στην αλυσίδα καταστημάτων.

Εργαζόμενοι στην εταιρεία Raxevsky
Η εταιρεία άρχισε να έχει σοβαρά προβλήματα από το 2012. Το 2016, ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλός της, Γιώργος Μουρτζούχος, αναζήτησε στήριξη από τις τράπεζες, για να συνεχιστεί η λειτουργία της.

"Η εταιρεία μπήκε σε διαδικασία εξυγίανσης το 2016, η οποία όμως στην πράξη δεν υποστηρίχτηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να έχει αυτήν την πολύ άσχημη κατάληξη" είπε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι θα κινηθούν σε όλα τα επίπεδα για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία είναι πολλά είναι πολλών ετών.

"Ούτε καν αποζημίωση απόλυσης δεν έλαβαν, ούτε το δώρο των Χριστουγέννων του 2018. Οι συσσωρευμένες οφειλές είναι πολύ μεγάλες σε όλους. Κατά μέσο όρο οφείλονται πάνω από δέκα μισθοί στον καθένα" πρόσθεσε.

Το 2016 ο αριθμός των καταστημάτων της Raxevsky είχε ήδη περιοριστεί στα 26 καταστήματα, από τα 55 που ήταν στην αρχή της κρίσης, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της ανερχόταν στους 170, από 290 που εργάζονταν σε αυτά, προ κρίσης. Επιπλέον, το 2010 η Raxevsky είχε πωλήσεις 26.000.000€, ενώ το 2014 αυτές υποχώρησαν στα 5.000.000€.

Raxevsky-2017
Πολλοί εργαζόμενοι, αν και είχαν δει τα σημάδια από τα τέλη 2012, οπότε ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, συνέχισαν να εργάζονται, ελπίζοντας στην ανάκαμψη της εταιρείας και πιστεύοντας στη συμφωνία εξυγίανσης που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και στις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της εταιρείας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητά της.
"Δούλευαν οι άνθρωποι, ελπίζοντας ότι θα αλλάξει η πορεία της εταιρείας και πιστεύοντας στις διαβεβαιώσεις του ιδιοκτήτη μέχρι και τώρα, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, ότι όλα θα πάνε καλά. Η εργοδοσία, για λόγους που και εμείς διερευνούμε, τους διαβεβαίωνε μέχρι πολύ πρόσφατα ότι κάνει ότι μπορεί για να μην κλείσει η εταιρεία" λέει ο δικηγόρος των εργαζομένων στα καταστήματα Raxevsky.

Τέλος η Raxevsky - Κλείνει Οριστικά η Μεγάλη Εταιρεία Μόδας