Αθώα η Ειρήνη - Το Μοντέλο που Συνελήφθη με 2,6 Κιλά Κοκαΐνη στην Κίνα (Pics)

Αθώα η Ειρήνη - Το Μοντέλο που Συνελήφθη με 2,6 Κιλά Κοκαΐνη στην Κίνα
Μετά από 17 μήνες κράτησης στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο που είχε συλληφθεί για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης, κρίθηκε αθώα από το αρμόδιο δικαστήριο της Κίνας, παρά την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να κριθεί ένοχη. 

Καθώς η κινεζική νομοθεσία είναι ιδιαίτερα σκληρή απέναντι σε αδικήματα που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση ναρκωτικών, σε περίπτωση καταδίκης της Ειρήνης προβλεπόταν ποινή κάθειρξης έως και 27 ετών, χωρίς δικαίωμα άσκησης έφεσης. 
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της Ειρήνης, είχε δηλώσει: Θα εκπλαγώ ευχάριστα αν αθωωθεί, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή ο εισαγγελέας ήταν σκληρός με την 21 ετών κοπέλα από τη Μυτιλήνη, υποστηρίζοντας ότι η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ήξερε πως μετέφερε ναρκωτικά. 

Καίριο ρόλο στην απόφαση των 7 ενόρκων και της έδρας για την απόφαση, αποτέλεσε το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά ναρκωτικά δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή δικό της γενετικό υλικό.

Αυτό που μπορώ να πω, χωρίς να πω περισσότερα, είναι ότι έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης, αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη ναρκωτική ουσία, είχε πει ο Σάκης Κεχαγιόγλου λίγο πριν την έναρξη της δίκης.
Η Ε. Μελισσαροπούλου ισχυριζόταν από την πρώτη στιγμή ότι δεν γνώριζε πως μετέφερε ναρκωτικά στις αποσκευές της, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον φίλο της. Στην απολογία της υποστήριξε ότι δεν ήξερε το παραμικρό για τα ναρκωτικά στον σάκο της, ενώ αναφέρθηκε και στη φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής, ονόματι Πέτρο, ο οποίος, όπως ανέφερε, ήταν εκείνος που της πρότεινε να πάνε στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ, με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στον χώρο του θεάματος.

Ουσιαστικά, υπέδειξε τον άνθρωπο αυτό ως υπεύθυνο για τα ναρκωτικά, υποστηρίζοντας ότι της είχε προετοιμάσει το ταξίδι, της είχε εκδώσει και τα εισιτήρια, ακόμη και  τον σάκο που βρέθηκαν τα ναρκωτικά της τον είχε δώσει για να βάλει τα ρούχα της.

Ο σάκος, όπως είπε, της φάνηκε ιδιαίτερα ελαφρύς όταν τον πήρε στα χέρια της και ως εκ τούτου δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί οτιδήποτε. Αν γνώριζα ότι είχε ναρκωτικά, γιατί να μην το πετάξω; διερωτήθηκε στο δικαστήριο.

Επίσης, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου μίλησε για τα συναισθήματά της μετά τη σύλληψή της και το σοκ που υπέστη. Η νεαρή κοπέλα δέχθηκε, μεταξύ άλλων, τις ερωτήσεις του εισαγγελέα, ο οποίος εστίασε κυρίως στα πολλά μηνύματα που της έστελνε ο φίλος της όταν εκείνη βρισκόταν στο Χονγκ Κονγκ. Από αυτά τα μηνύματα απάντησα μόνο σε 2. Δεν το θεώρησαν περίεργο. Σκέφτηκα ότι θα ανησυχούσε. Δεν είχα λόγο να υποπτευθώ κάτι. Όταν βρέθηκε η κοκαΐνη κατάλαβα, ήταν η απάντηση της 21χρονης.

Η Απάντηση του Ρουμανικής Καταγωγής, Πέτρο

Ο άνδρας τον οποίο ουσιαστικά έδειξε ως υπεύθυνο για τα ναρκωτικά η Ειρήνη Μελισσαροπούλου αρνήθηκε τα πάντα μιλώντας στο Star: Από τη στιγμή που η Ειρήνη είχε φτάσει στην Αντίς Αμπέμπα, είχε φύγει μαζί  με τον φίλο της. Καμία σχέση με εμάς. Λόγω της οικονομικής κρίσης που είχα περάσει και εγώ δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση να μπορώ να σηκώσω 2 άτομα, 3, 4τέσσερα. Μου είχε πει ότι το αγόρι της είναι από εκεί και της έταξε να πάνε μαζί  ένα ταξίδι. Και αφού θα πήγαινα εγώ, να της έκανα παρέα να μη φοβόταν στο αεροδρόμιο στο ταξίδι. Μου είχε υποσχεθεί ότι εκεί θα την περίμενε και θα είναι εντάξει. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στο Χονγκ Κονγκ μαζί της, υποστήριξε. 

Οι Πρώτες Στιγμές της Ειρήνης Μελισσαροπούλου Μετά την Επιστροφή της στην Ελλάδα

Οι πρώτες εικόνες της 21χρονης προβλήθηκαν από την εκπομπή Μαζί σου στον ΣΚΑΪ και φαίνεται η νεαρή Ειρήνη να χαμογελάει στην αγκαλιά της μητέρας της.

Το-Μοντέλο-Ειρήνη-Μελισσαροπούλου-που-Συνελλήφθει-με-2,6-Κιλά-Κοκαΐνη-στην-Κίνα-στην-Ελλάδα

Εκφράζω την χαρά και θα έλεγα την συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισής της επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους.

Ήμουν επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της πολύ αυτηρής νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου αισθάνομαι ευτυχής που διαψεύστηκα, τόνισε νωρίτερα σε γραπτή του δήλωση ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Το-Μοντέλο-Ειρήνη-Μελισσαροπούλου-που-Συνελλήφθει-με-2,6-Κιλά-Κοκαΐνη-στην-Κίνα-στην-Ελλάδα-1