Ο Καθηγητής - Ερευνητής Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά Αντώνης Φώσκολος Αποκαλύπτει (Audio/Video)

Ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος στην εκπομπή του Κ. Παπαζαφειρίου στο Metropolis Radio
Ο πολύπειρος ►Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, «αποκαλύπτει» συνταρακτικές αλήθειες σχετικά με τον Ελληνικό ορυκτό πλούτο, στην εκπομπή ►"Παρέμβαση" του Κώστα Παπαζαφειρίου, στο Metropolis Radio.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον καθηγητή, τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας ξεπερνούν τα 20 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, ποσότητα που ξεπερνά ακόμη και αυτή της Αμερικής. Ειδικότερα, ο ενεργειακός πλούτος της Αμερικής εκτιμάται περίπου στα 20 δισ. βαρέλια, εκ των οποίων τα 15 βρίσκονται στον κόλπο του Μεξικού.
Ο  Α. Φώσκολος αποκαλύπτει αρχικά «το έργο» των μνημονιακών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια · στο τέλος τονίζει πως ο Ελληνικός λαός είναι αυτός που πρέπει και οφείλει να αποτρέψει το περαιτέρω ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, που αποτελεί τη μόνη λύση για την αποφυγή της πλήρους φτωχοποίησης μας.


Ποιος Είναι ο Αντώνης Φώσκολος

Αντώνης Φώσκολος
Ο διακεκριμένος -παγκοσίως- καθηγητής, γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές, με υποτροφία του ΙΚΥ, στο Πανεπιστήμιο Berkley της Καλιφόρνια, από όπου απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Γεωχημεία.

Από το 1966 έως και το 1986 εργάστηκε στο Ινστιτούτο της Ιζηματογενούς Γεωλογίας και Πετρελαίου της Καναδικής Κυβέρνησης, με στόχο την έρευνα υδρογονανθράκων. Παραμένει μέχρι και σήμερα ομότιμος επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά.

Το 1986 εξελέγη καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αντικείμενο διδασκαλίας την Ανόργανη και Οργανική Γεωχημεία και Οργανική Πετρογραφία των Ιζηματογενών Πετρωμάτων. Δίδαξε εκεί μέχρι και το 2003, ενώ είχε ήδη συνταξιοδοτηθεί το 1997.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών θεμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης (1988-1993), Πρόεδρος του Τμήματος Ορυκτών Πόρων (1993-1995), μέλος της Συγκλήτου (1985-1997), σύμβουλος για ενεργειακά θέματα των Ηνωμένων Εθνών (1976-1986) και συμβασιούχος καθηγητής στα Τμήματα Γεωγραφίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρυ, Αλμπέρτας (1975-1986).

Το επιστημονικό του έργο συνοψίζεται σε: 79 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, Citation Index of 243 (μέχρι το 2003), 37 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Αμερική και 14 τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό των Δ.Ε.Π.-Ε.Κ.Υ. (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου-Έρευνα Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων) Δ.Ε.Η. Ι.Γ.ΜΕ. και τα Ηνωμένα Έθνη.


Ο Καθηγητής - Ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά Αντώνης Φώσκολος Αποκαλύπτει