Σενάρια για Έξτρα Κοινωνικό Μέρισμα σε Ανέργους και ΑΜΕΑ

Έξτρα-Κοινωνικό-Μέρισμα-σε-Ανέργους-και-ΑΜΕΑ
Κοινωνικό μέρισμα σε ανέργους και ΑΜΕΑ που πετάγονται εκτός με τα ως τώρα κριτήρια θα ανακοινώσει, πιθανότατα, ο Κ. Μητσοτάκης στη σημερινή ομιλία του στην ψήφιση του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης.

Μάλιστα, η πορεία των εσόδων κατά τον μήνα Νοέμβριο, όπου παρουσιάζονται αυξημένα κατά 117.000.000€ έναντι του στόχου, αφήνει περιθώρια για χορήγηση επιπλέον ενίσχυσης αλλά και φοροελαφρύνσεις. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από τον Πρωθυπουργό σήμερα και πιθανόν να συμπεριλάβει το σχετικό μέτρο στην ομιλία του, με την οποία θα κλείσει η πενθήμερη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.
Δεδομένοι θεωρείται ότι πρόκειται για εφάπαξ παροχή που θα χορηγηθεί έως το τέλος του έτους και θα έχει κοινωνικό πρόσημο. Μεταξύ των σεναρίων που υπάρχουν, είναι η αύξηση του ποσού που θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους κατηγορίες ανέργων και ΑΜΕΑ που δεν βρίσκονταν στην αρχική ρύθμιση των κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα επιπλέον μέτρο/έκπληξη στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη άφησε ανοιχτό χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όταν σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι "Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, τα καλά νέα θα ανακοινώνονται σταδιακά στους πολίτες. Εφόσον υπάρχει τέτοιο περιθώριο, θα το δούμε, αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο θα περιμένετε να ακούσετε τον πρωθυπουργό στην τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό".                      πηγή: dikaiologitika.gr

Σενάρια για Έξτρα Κοινωνικό Μέρισμα σε Ανέργους και ΑΜΕΑ