Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Κρασσάς στον Γιώργο Τράγκα (Video)

Ο-Αντιστράτηγος-Ιωάννης-Κρασσάς-στον-Γιώργο-Τράγκα
Ο Αντιστράτηγος Ε.Α. Ιωάννης Κρασσάς μιλάει στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα για τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό αναλύοντας τους λόγους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.

Ο-Αντιστράτηγος-ΕΑ-Ιωάννης-Κρασσάς

Ο Αντιστράτηγος Ε.Α. Ιωάννης Κρασσάς, γεννήθηκε στις 25/5 του 1956 στη Θεσσαλονίκη όπου είναι και μόνιμος κάτοικος. Το 1974 αποφοίτησε από την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και το 1978 από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ορκίσθηκε Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Πέρασε από όλα τα Σχολεία του Πεζικού, των Ειδικών Δυνάμεων, της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού(ΟΥΚ), την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ) και την Σχολή Επιτελών Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) όπως επίσης και από αυτά του εξωτερικού:  Προκεχωρημένο Σχολείο Χημικού Πολέμου και Σχολείο Στρατηγικών Πληροφοριών (ΗΠΑ ), Σχολείο Περιπόλων Μακράς Ακτίνας Δράσεως του ΝΑΤΟ (Γερμανία).

Υπηρέτησε σε μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων 19 χρόνια (Γ΄ ΜΑΚ, 1Η ΜΑΛ, 2Α ΜΑΛ, Ε΄ΜΚ, 1Ο ΣΚΔ) και διοίκησε την Α΄  Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών στη Ρόδο.
Υπηρέτησε στα  Επιτελεία : ΓΕΕΘΑ (Διευθυντής Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων ), Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων  (ΑΣΔΕΝ), Γ΄ΣΣ /NDC GR (Επιτελάρχης), 50 Ταξιαρχίας Πεζικού (Σουφλί) και στα Στρατηγεία ΝΑΤΟ: Σώμα Ταχείας Επεμβάσεως ARRC (Γερμανία), Δια κλαδικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Βερόνα (Ιταλία), Επιτελείο Πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας Οντέρζο (Ιταλία).

Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Κρασσάς στον Γιώργο Τράγκα