Τούρκοι Λιμενικοί Εμβολίζουν Λέμβο με Πρόσφυγες (Video)

Τούρκοι Λιμενικοί Εμβολίζουν Λέμβο με Πρόσφυγες
Δέος προκαλούν οι εικόνες από το βίντεο/ντοκουμέντο, που καταγράφει σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να εμβολίζει λέμβο με Σύρους πρόσφυγες, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγες ώρες.

Το σκάφος του τουρκικού λιμενικού με αριθμό «27», παρά τις φωνές των προσφύγων χτυπά στο πλάι τη βάρκα, απομακρύνεται και επιστρέφει (με επικίνδυνους ελιγμούς) με σκοπό να προκαλέσει υψηλό κυματισμό, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται στο υπερφορτωμένο φουσκωτό σκάφος.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, οι Τούρκοι λιμενικοί αντί να βοηθήσουν τους επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων φαίνεται καθαρά ότι βρίσκονται γυναικόπαιδα, προσπαθούν να τους απομακρύνουν βίαια από τα χωρικά τους ύδατα, χωρίς καν προειδοποίηση. Ουρλιάζοντας έντρομοι οι πρόσφυγες και μετανάστες σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από Κούρδους που εκδιώχθηκαν από το Αφρίν της Συρίας κατά την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που πραγματοποίησε η Τουρκία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής, το 2018.
Κατά τ' άλλα και τη γνωστή τακτική του "ΚΆΘΕ «ΣΟΒΑΡΟΎ» ΡΟΥΦΙΆΝΟΥ" που κατηγορεί τους αντιπάλους γι' αυτά που ο ίδιος κατά κόρον πράττει, ο κύριος Τσαβούσογλου υποστηρίζει πως ►"οι Έλληνες χτυπούν, τρυπούν και πυροβολούν -μάλιστα- σκάφη που κουβαλούν πρόσφυγες"...

Τούρκοι Λιμενικοί Εμβολίζουν Λέμβο με Πρόσφυγες