Michael "Air" Jordan Tribute - Best Moments (Video)

Michael "Air" Jordan Tribute - Best Moments
Ο Μάικλ Τζέφρι Τζόρνταν - Michael Jeffrey Jordan - γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 1963, θεωρείται ευρέως ως «ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών» και είναι σημερινός ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς. Έχει παίξει στους Σικάγο Μπουλς και στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (Washington Wizards,) όπου και τερμάτισε την καριέρα του το 2003, στα 40 του χρόνια.
Σχεδόν όλη του την καριέρα την πέρασε στους Σικάγο Μπουλς στους οποίους ηγήθηκε στην δημιουργία της δυναστείας της ομάδας που κατέκτησε 6 πρωταθλήματα σε 8 χρόνια στη δεκαετία του 1990. Από τον Οκτώβριο του 1993 μέχρι το Μάρτιο του 1995 αποσύρθηκε από το μπάσκετ και έκανε καριέρα στο μπέιζμπολ. Στις 20/3/1995 επέστρεψε στην ενεργό δράση με την περίφημη φράση: "I'm back".
Έχει 10 τίτλους ως πρώτος σκόρερ του NBA, εκ των οποίων οι 7 συνεχόμενοι (από το 1987 ως το 1993) 5 βραβεία MVP του NBA και 6 βραβεία MVP των τελικών του πρωταθλήματος. Έχει κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, μόνο από διαφημίσεις, αφού αποτέλεσε το απόλυτο πρότυπο για την νεολαία τη δεκαετία του 1980 και 1990.

Michael Jordan
Ακόμα και ο μεγάλος «αντίπαλος» της εποχής του, ο Λάρρυ Μπέρντ (Larry Bird), έχει παραδεχτεί ότι το μπάσκετ ποτέ δεν γνώρισε καλύτερο παίκτη από τον Μάικλ Τζόρνταν.


Michael "Air" Jordan Tribute - Best Moments