ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΠΑ Φωνάζει ο «Πανίσχυρος» Τουρκαλάς - Ζητά Patriot στην Αντιόχεια

ΒΟΗΘΕΙΑ-ΗΠΑ-Φωνάζει-ο-Πανίσχυρος-Τουρκαλάς-Ζητά-Patriot-στην-Αντιόχεια
Ο μύθος του «πανίσχυρου» τουρκικού στρατού κατέρρευσε τις τελευταίες ημέρες, μετά τη στρατιωτική πίεση των, υποστηριζόμενων από τη Ρωσία, δυνάμεων του Άσαντ, σύμφωνα με το militaire.gr. Δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου αναφέρουν ότι η Άγκυρα ζήτησε την στρατιωτική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι Τουρκαλάδες ζητάνε συστοιχίες Patriot που θα αναπτυχθούν στην Αντιόχεια, για να παρέχουν προστασία, όπως δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, στο Bloomberg. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει θέσει το αίτημα για στρατιωτική βοήθεια στις ΗΠΑ από τη περασμένη εβδομάδα για την πόλη Ιντλίμπ.

Το αίτημα της Τουρκίας έρχεται σε μια στιγμή που ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές προς αυτήν ομάδες, επιχειρούν να απωθήσουν από ορισμένα σημεία της Ιντλίμπ τις συριακές δυνάμεις, τη στιγμή που νέα αεροπορική επίθεση στην περιοχή έχει ως αποτέλεσμα θανάτους και βαρείς τραυματισμούς πολλών Τούρκων στρατιωτών.
Οι εξελίξεις έλαβαν χώρα εξαιτίας του κινδύνου μελλοντικών επιθέσεων από συριακά στρατεύματα που έχουν την υποστήριξη της Ρωσικής αεροπορικής δύναμης.

Η Τουρκία αναμένει την απάντηση των ΗΠΑ στο αίτημα, το οποίο παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στον James Jeffrey, απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΠΑ Φωνάζει ο «Πανίσχυρος» Τουρκαλάς - Ζητά Patriot στην Αντιόχεια