Προειδοποιητικές Βολές του Ελληνικού Στρατού στα Σύνορα του Έβρου (Video)

Προειδοποιητικές-Βολές-του-Ελληνικού-Στρατού-στα-Σύνορα-το- Έβρου
Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα κάνουν χρήση προειδοποιητικών πυρών ώστε να απωθήσουν ομάδες παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να εισβάλλουν παράνομα στον ελλαδικό χώρο.

Οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται κυριολεκτικά "στα κάγκελα", αφού οι προσπάθειες εισβολής από την γείτονα παίρνουν, πλέον, μορφές τακτικής επίθεσης, την ώρα που οι τουρκαλάδες «φορτώνουν» όλο και περισσότερο με μετανάστες τη συνοριακή γραμμή.

Άνδρες-της-ΕΛ.ΑΣ.στη-συνοριακή-γραμμή

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις Ειδικές Δυνάμεις να κάνουν χρήση προειδοποιητικών πυρών ώστε να απωθηθούν ομάδες που προσπάθησαν να εισβάλλουν στον ελλαδικό χώρο.

Οι Ειδικές Δυνάμεις της χώρας πήραν -επιτέλους- εντολή να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας (Αν και η γνησιότητα των βίντεο δεν έχει πιστοποιηθεί, μέχρι την ώρα ανάρτησης, οι εικόνες φαίνονται αληθινές και της παρούσας κατάστασης)             πηγή: porto-rafti.gr
Και Τεθωρακισμένα Οχήματα του Ελληνικού Στρατού Αναπτύσσονται στα Κύρια Σημεία Εισόδου των Παράνομων Μεταναστών στον Έβρο

Επίσης, σύμφωνα με το pronews.gr, τεθωρακισμένα οχήματα του Ελληνικού Στρατού αναπτύσσονται στα κύρια σημεία εισόδου των παράνομων μεταναστών στον Έβρο προκειμένου να είναι έτοιμα να συνδράμουν τις αστυνομικές δυνάμεις με μαζική ρίψη καπνογόνων και έναρξη προειδοποιητικών πυρών.

Τεθωρακισμένα-Οχήματα-του-Ελληνικού-Στρατού-Αναπτύσσονται-στον-Έβρο

Τα οχήματα μπορούν να εκτοξεύσουν δακρυγόνα και καπνογόνα όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ρίψη τους γίνεται σε κοντινή απόσταση από τα οχήματα καθώς δημιουργούν ένα προπέτασμα καπνού το οποίο δεν επιτρέπει να στοχοποιηθεί το όχημα στο πεδίο της μάχης. Το προπέτασμα καπνού διαθλά και τις ακτίνες λέιζερ.

Την ώρα που οι συγκεντρώσεις γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες, είναι σαφές ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι επαρκείς για έναν τέτοιο όγκο επιθέσεων/εισβολών, οι εντολές είναι σαφείς: Ρίψη καπνογόνων και ρίψη προειδοποιητικών βολών από τα ΤΟΜΠ και τα αναγνωριστικά οχήματα.

Επίσης, η αποστολή δύο λόχων Καταδρομών ενισχύει τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο ο Στρατός Ξηράς. Η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απαραίτητη για τη βοήθεια στις παραταγμένες δυνάμεις της Αστυνομίας, κυρίως, όμως προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη επιτήρηση των δύσβατων περασμάτων του ποταμού Έβρου.

Οι καταδρομείς έχουν να ενεργοποιηθούν σε παρόμοια επιχείρηση από το 1994 και το '97, όταν είχαν λάβει μέρος στις προσπάθειες επιτήρησης των Ελληνοαλβανικών συνόρων. Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κων/ντίνος Φλώρος,  βρίσκεται στη Νέα Βύσσα.


Προειδοποιητικές Βολές του Ελληνικού Στρατού στα Σύνορα του Έβρου