Στεφανής: Πλέον δεν Εξετάζουμε τις Προθέσεις του Αντιπάλου (Video)

Στεφανής-Πλέον-δεν-Εξετάζουμε-τις-Προθέσεις-του-Αντιπάλου
Για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας μίλησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στον ΑΝΤ1.

Την εξαιρετική μαχητική ισχύς της Ελλάδας διαβεβαίωσε ο στρατηγός εν αποστρατεία, Αλκιβιάδης Στεφανής, στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Με αφορμή τις εξοργιστικές δηλώσεις της Τουρκίας, μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, τόνισε: Αξιολογούμε τα πάντα από όπου και αν προέρχονται. Το υπουργείο ακούει καθημερινά όλα αυτά που γίνονται και λέγονται. Κάποιοι λένε ότι το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο. Εμείς εκεί καθημερινά εξετάζουμε τις δράσεις μας.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε: Εξετάζουμε όχι τις προθέσεις της Τουρκίας αλλά τις δυνατότητές της. Σε κάθε δυνατότητα του αντιπάλου έχουμε διάφορες λύσεις… Η μαχητική ισχύς της Ελλάδας είναι εξαιρετική.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής διαβεβαίωσε ότι η πατρίδα μας είναι σε θέση να εξασφαλίσει μόνη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα: Το δείξαμε και στον Έβρο και τότε οι Ευρωπαίοι ήταν δίπλα μας. Διασφαλίζουμε ότι τα εδαφικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αλώβητα. Ο πολιτικός κόσμος μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις · εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Έχουμε κόκκινες γραμμές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Για το εάν υπάρχει περίπτωση αύξηση της στρατιωτικής θητείας, απάντησε ότι σύντομα το υπουργείο θα καταθέσει σχετικές προτάσεις: Η αύξηση της στελέχωσης που προκύπτει από πολλούς παράγοντες. Πρέπει να γίνει μια συνολική αποτύπωση και ύστερα να γίνει αναθεώρηση, δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.


Στεφανής: Πλέον δεν Εξετάζουμε τις Προθέσεις του Αντιπάλου


Για την εξαιρετική μαχητική ισχύς της Ελλάδας μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο στρατηγός εν αποστρατεία Αλκιβιάδης Στεφανής