Στη Λιβύη Υπέρ του Χαφτάρ Αιγυπτιακός Στρατός και Αεροπορία (+Video)

Στη-Λιβύη-Υπέρ-του-Χαφτάρ-Αιγυπτιακός-Στρατός-και-Αεροπορία
Άρματα μάχης και αεροπορικές δυνάμεις στα σύνορα μετά την απόρριψη του τελεσίγραφου του αλ Σίσι για εκεχειρία από τον ισλαμιστή Σαράτζ.

Η αιφνιδιαστική προώθηση Τούρκων-GNA προς Σύρτη-Αλ Τζούφρα προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Καΐρου. Αίγυπτος αλλά και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έδωσαν 48 ώρες διορία σε Τούρκους και φιλότουρκους Λίβυους να δεχθούν εκεχειρία, για να μην εμπλακούν στον πόλεμο υπέρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).

Ο στρατιωτικός συντάκτης Μπάμπακ Τακβαίε
στο Twitter:

Πρόταση/τελεσίγραφο του Αιγύπτιου προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι προς τους φιλότουρκους ισλαμιστές της Τρίπολης, να δεχθούν την κατάπαυση πυρός με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) της Βουλής των Αντιπροσώπων που τελεί υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Εάν οι φιλότουρκοι ισλαμιστές δεν δεχθούν την κατάπαυση πυρός, ο αιγυπτιακός στρατός με την υποστήριξη της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας και της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα εμπλακεί στον λιβυκό πόλεμο στο πλευρό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) ενάντια στους Τουρκολίβυους ισλαμιστές και τους Σύρους μισθοφόρους τζιχαντιστές στο μέτωπο της Σύρτης.

Ο Μοχάμεντ Ελτζάρχ
πρώην αρθρογράφος του Foreign Policy, στο Twitter:

Ο Τουρκολίβυος ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, απέρριψε το τελεσίγραφο της Αιγύπτου να αποδεχθεί εκεχειρία με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

Στη-Λιβύη-Υπέρ-του-Χαφτάρ-Αιγυπτιακός-Στρατός-και-Αεροπορία-1

Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν φάλαγγα με αμερικανικής κατασκευής αιγυπτιακά τανκς M1A2 Abrams να έχουν φτάσει στα σύνορα Αιγύπτου – Λιβύης για να υποστηρίξουν τα στρατεύματα της Βουλής των Αντιπροσώπων απέναντι στους νεο-οθωμανιστές τρομοκράτες.

Επίσης, αναπτύσσονται μοίρες επιθετικών ελικόπτερων του αιγυπτιακού στρατού για να λάβουν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν πως Αιγύπτιοι κομάντος βρίσκονται ήδη σε λιβυκό έδαφος.

Αν και οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες, σε κάθε περίπτωση θεωρείται σίγουρο πως η Αίγυπτος ενισχύει αυτή την ώρα τις δυνάμεις του Χαφτάρ με ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα.


Ο στρατός του Χαφτάρ, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση Σάρατζ, αναφέροντας: Το να μεταφράζεις λάθος μια διπλωματική κίνηση (σ.σ την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για τη Λιβύη) ως ήττα, είναι ανόητο. Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είναι όσο ισχυρός ήταν. Τώρα οι γραμμές ανεφοδιασμού είναι μικρότερες και το πεδίο μάχης είναι ανοιχτό. Μια τελευταία ευκαιρία για μια ενωμένη Λιβύη. Εάν όχι οι χάρτες θα αλλάξουν.

Στη Λιβύη Υπέρ του Χαφτάρ Αιγυπτιακός Στρατός και Αεροπορία

Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμπλέκονται στον πόλεμο υπέρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού LNA