Στη Μεσόγειο το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle - Σε "Μη Προσδιορισμένη Αποστολή"

Στη-Μεσόγειο-το-Γαλλικό-Αεροπλανοφόρο-Charles-de-Gaulle
 The Mall 24
Η ναυαρχίδα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, συνοδευόμενο από πλοία και υποβρύχια του γαλλικού στόλου αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Europe1, που επικαλείται πληροφόρηση από το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, η Γαλλία μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Εμάνουελ Μακρόν ότι "Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις", προχωρά σε μια κίνηση με μεγάλο συμβολισμό (και όχι μόνο).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το αεροπλανοφόρο καταπλέει στη Μεσόγειο σε μια "μη προσδιορισμένη αποστολή" και σε πλήρη ετοιμότητα μάχης. Με πολεμικό φορτίο, δηλαδή, που περιλαμβάνει:

Πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Rafale F3-R,
Ιπτάμενα ραντάρ,
Πυραύλους μέγιστης ακτίνας δράσης,
Οπλοστάσιο ανθυποβρυχιακού πολέμου,
Εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού/στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών τα οποία έχει αναπτύξει η πολεμική βιομηχανία των Γάλλων.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων γαλλικών ηλεκτρονικών συστημάτων, είναι πως δεν υπάρχουν μέσα αντιμέτρων στη διάθεση καμίας άλλης χώρας.

 The Mall 24

Στην Ανατολική Μεσόγειο το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle


Η ναυαρχίδα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού συνοδευόμενη από πλοία και υποβρύχια σε πλήρη ετοιμότητα μάχης στην Ανατολική Μεσόγειο. Τουρκία Ελλάδα