Τουρκική Navtex για Έρευνες του Oruc Reis Νοτίως του Καστελόριζου - Έκτακτη Σύγκληση του ΚΥΣΕΑ (+Video)

Νέα-Τουρκική-Navtex-για-Έρευνες-του-Oruc-Reis-Νοτίως-του-Καστελόριζου-Έκτακτη-Σύγκληση-ΚΥΣΕΑ
Ο Ερντογάν βγάζει ξανά φρεγάτες στην Α. Μεσόγειο και προαναγγέλλει σεισμικές έρευνες ανάμεσα στο Καστελόριζο και την Κύπρο, από σήμερα έως τις 23 Αυγούστου. 

Μετά τις νέες εξελίξεις, ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού ότι σήμερα στις 12.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).
Υψηλή Ετοιμότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το Oruc Reis, που για πολλές ώρες δεν είχε ανανεώσει το στίγμα του όπως μπορείτε να δείτε στο marinetraffic, απέπλευσε ∙ όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μία ακόμη κλιμάκωση, μεγαλύτερης έντασης, αυτή τη φορά.

Ο ελληνικός Στόλος είναι σε ετοιμότητα, όπως και όλες οι Ε.Δ. που από χθες το βράδυ βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, αποφασισμένες να προασπίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 

Οι τουρκικές κινήσεις των τελευταίων ωρών αλλά και οι εκτιμήσεις για τις επόμενα βήματα της Άγκυρας, οδήγησαν στο να τεθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και πάλι σε επιφυλακή.

Από εχθές το βράδυ ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου της ανάκλησης των αδειών σε στελέχη των Ε.Δ. τα οποία καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Τουρκική Navtex για Έρευνες του Oruc Reis Νοτίως του Καστελόριζου - Έκτακτη Σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Ο Ερντογάν βγάζει ξανά φρεγάτες στην Α. Μεσόγειο και προαναγγέλλει σεισμικές έρευνες ανάμεσα στο Καστελόριζο και την Κύπρο, από σήμερα έως τις 23 Αυγούστου