Καλεντερίδης: Η Τουρκία Δεν Έχει Κανένα Δικαίωμα να Μιλάει για το Καστελόριζο (Video)

Καλεντερίδης-Η-Τουρκία-Δεν-Έχει-Δικαίωμα-να-Μιλά-για-το-Καστελλόριζο
Ο γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, μίλησε για τα ελληνοτουρκικά και τον ρόλο εταίρων, συμμάχων και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά για τη στρατιωτικοποίηση ή μη του Καστελόριζου γιατί δεν είναι συμβαλλόμενη χώρα στη Συνθήκη των Παρισίων, με την οποία αποδόθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα, στα οποία φυσικά, ανήκει και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, τόνισε ο Σ. Καλεντερίδης.
Στη συνέχεια ο αξιωματικός εν αποστρατεία και πρώην πράκτορας της Ε.Υ.Π. αναλύει τη στρατηγική που εφαρμόζουν οι Τούρκοι στην περιοχή και αναφέρεται στην "ανατολίτικη απάτη" που έπραξαν με τις NAVTEX των Ρώσων στην ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, κάνει λόγο για το «βρώμικο» παιχνίδι της Γερμανίας, αξιωματούχων της Ε.Ε. και του NATO (βλέπε Γενς Στόλντενμπεργκ) εις βάρος της Ελλάδας, αποκαλεί "άθλιες" τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλο, και αποκαλύπτει από ποιους έχει εξαγοραστεί, σχεδόν ολόκληρη, η Μάλτα.
 The Mall 24

Καλεντερίδης: Η Τουρκία Δεν Έχει Κανένα Δικαίωμα να Μιλάει για το Καστελόριζο


Ο Σάββας Καλεντερίδης για Τουρκία, Μάλτα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Στόλντενμπεργκ, NATO

, Ρωσία, Γερμανία, Σαρλ Μισέλ, Μπορέλ στον Χατζηνικολάου,