Επίδομα Θέρμανσης-Πετρελαίου: Πότε θα Δοθεί - Ποσά - Δικαιούχοι

Επίδομα-θέρμανσης-Ποιοι-είναι-οι-δικαιούχοι-Πότε-θα-χορηγηθεί-Ποσά
Νωρίτερα αποφασίστηκε να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους €84.000.000 που σχεδιάζει να χορηγήσει η κυβέρνηση στα ευάλωτα νοικοκυριά, προκειμένου να δοθεί μία πρόσθετη στήριξη.

Το επίδομα θα χορηγηθεί προκαταβολικά στα νοικοκυριά (μέχρι τέλους του έτους), ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ οι δικαιούχοι. Το κονδύλι προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή. 
Για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα θέρμανσης ίσο με €250 εάν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Α Γεωγραφική Ζώνη, €180 εάν ανήκει στη Β ζώνη, €110 στη Γ ζώνη και €80 στην Δ.

Οι γεωγραφικές ζώνες προσδιορίζονται ως:

ΖΏΝΗ Α, οι νομοί: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Σερρών, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Φλώρινας

ΖΏΝΗ Β, οι νομοί: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

ΖΏΝΗ Γ, οι νομοί: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΏΝΗ Δ, οι νομοί: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.
Το ποσό προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου ∙ σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα €350. Έτσι, το επίδομα θέρμανσης, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη στην οποία ανήκει, ξεκινάει από τα €64 και φθάνει μέχρι τα €350.

The Mall 24

Επίδομα Θέρμανσης Πετρελαίου Πότε θα Δοθεί Ποσά Δικαιούχοι

Η Μενεγάκη στο Κοκτέιλ με Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη 1991 MEGA και Hot στα Μπακούρια 1992 Ant1 με Αλκίνοο Ιωαννίδη Βλάσση Μπονάτσο Τόνυ Δημητρίου Δημήτρη Πιατά